2011. július 12., kedd

Csukás István: Pom Pom meséi

Emlékeztek az esti TV macira és a mesékre utána? Legyen szó Mekk Elekről, Kukori és Kotkodáról, A kisvakondról, Bob és Bobekről, Misi mókusról és Pom Pomról?
Igazán fogalmam sincs, hogy Pom Pom mi is, mindenesetre remekül beválna parókának, kesztyűnek, papucs orrán pamutbojtnak és szobafestő pemzlinek. Ő az, akivel útban az iskola felé mindig összefut Picur, majd együtt mennek tovább és közben elmesél neki egy mesét.
Jelen esetben szegény Gombóc Artúrt ismerhetjük meg. Tudjátok, ő az a pufi madár, aki bár fogyókúrázik állandóan, de a csokiról nem tud lemondani. Végül olyan pufi lesz, hogy már repülni se tud, gyalog közlekedik és maga se érti, hogy mitől hízik, hisz lemondott a kenyérről, a kóláról, a főzelékről, a teáról és mindenről, ... csak épp a csokiról nem.

Ez a rész arról szól, hogy egy napon Gombóc Artúrnak leesik, hogy jön a tél, neki pedig Afrikába kéne repülnie. Igen ám, repülni nem tud, akkor hogy jut el olyan messzire?

A mese segítségével a gyerekek megismerhetik a a közlekedési eszközöket, arról nem is beszélve, hogy finoman igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy a sok csoki hatása mi lehet.

Rettentően élveztem az újraolvasását a kötetnek, Gyerkőcömnek is elnyerte a tetszését, jókat nevetett rajta. :o)
A Könyvmolyképző Kiadónál a sorozatnak 6 része jelent meg, a Szegény Gombóc Artúr folytatása pedig A Radírpók, akivel Gombóc Artúr Afrikában találkozott.

Sajdik Ferenc ismert illusztráció pedig felejthetetlenek. :o)

Megjelenés: Pom Pom meséi- Szegény Gombóc Artúr (2010. Könyvmolyképző Kiadó)
Oldalszám: 32
Ára: 1699

6 megjegyzés:

  1. Azt hiszem, ez a rész fent van a Youtube-on is ;). Pár éve minden este ment esti meseként és nagy szamárként ott ültem a tévé előtt :). Még mindig imádom :$.

    VálaszTörlés
  2. Igen, biztosan fent van Youtube-on, ui. tegnap este pont ezt a részt néztük meg...mese-nosztalgiázunk mostanában...!! :)
    Niki, Te kis gondolatolvasó! ;)

    VálaszTörlés
  3. Kedvenc mesém!!!! Mi is szoktuk nézni a gyerekekkel, ha nem is minden nap de minden héten egyszer biztos megnézünk egy rész belőle. Nagyon jó mese!!!

    VálaszTörlés
  4. És ugye, hogy a mai mesefilmek nem tudnak felérni ezekkel a "régiekkel"? :o)

    VálaszTörlés
  5. Milliószor jobbak ezek a mesék, mint amik mostanában mennek és kiteszik hozzájuk a 6-os karikát. Kész röhej.

    VálaszTörlés
  6. @Andiamo: Na igen. A másik meg az, hogy túl sok mese áll a gyerekek rendelkezésére, köszönhetően a mesecsatornáknak és bizony nagyon gyorsan még a kicsik is rá tudnak kattanni a TV nézésre, ahelyett, hogy játszanának. Anno a mi gyerekkorunkban volt az esti mese, meg hétvégén a családi film-mese délután és ennyi. Nem ültek a gyerekek egész nap a Tv vagy a számítógép előtt. Kint voltak vagy épp bent játszottak.

    VálaszTörlés