2017. december 27., szerda

Ransom Riggs: A ​különlegesek regéi

Eredeti címe: Tales of the Peculiar (2016.)
Kiadta: Kossuth (2017.)
Oldalszám: 192
Forrás: saját
Kapcsolódó kötetek:
#3 Lelkek könyvtára
Értékelésem:

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei #0,5

Azoknak kihagyhatatlan A különlegesek regéi, akiknek elnyerte a tetszését a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei sorozat. 
Ezzel a kötettel lesz valahogy minden kerek. Olyan, mint mondjuk a Harry Potter esetében a Bogar bárd meséi.

A fülszöveg:

"Az amerikai Ransom Riggs a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című könyvvel tűnt fel (2011). E regény világszerte óriási sikert aratott – nagyszerű film is készült belőle –, majd további két sikerregénnyel (Üresek városa, Lelkek könyvtára) trilógiává bővült. Riggs legújabb, gyönyörű, művészi grafikákkal illusztrált könyvében azokat a regéket írja meg, amelyek a trilógiában szereplő „különlegesek” eredetét és legősibb történeteit beszélik el. A „különlegesekről” szóló szokatlan mesék minden darabja egy-egy meglepetés: sosem az történtik, amire számítunk, a szereplők furák, a fordulatok kiszámíthatatlanok, az atmoszféra pedig különös. Minden történet egy másik világ, de megegyeznek abban, hogy különlegesek." 

Hogy tetszett?

A történetet Millard Nullings "szerkesztette", akit a sorozatban megismerhettünk már, ő volt a láthatatlan fiú.
10 rege található a kötetben, melyek a különlegesek legkedveltebb történeteit mesélik el. Ezek a regék szájról-szájra szálltak a nemzedékek alatt, Millard "foglalta össze" őket ebben a kötetben.

A kötet egyik nagy előnye, hogy nagyon gyorsan lehet haladni az olvasásával. Hisz mindegyik rege viszonylag rövid, izgalmas, érdekes, az olvasó tudni akarja, hogy a következő miről fog szólni, így nem tudja letenni a könyvet.
Olvashatunk többek között kannibálokról, akik az emberi mohóságra hívják fel a figyelmet.
De szerepel a történetben egy hercegkisasszony is, akin keresztül  az igazi szépségre van felhívva az olvasók figyelme. A lényeg a lényeg, hogy mindegyik kis történetben ott a tanító jelleg, mint a népmesékben.

Ha olvastátok a sorozat előző köteteit és tetszettek, akkor semmiképp se hagyjátok ki ezt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése