2017. december 7., csütörtök

3 szuper ajándék kicsiknek és nagyobbaknak a Napraforgó Könyvkiadótól

Kötetek forrása: kiadó
Egy igazi könyvmoly szülő biztos vagyok abban, gondoskodik arról, hogy a Mikulás, Jézuska ne felejtkezzen el a mesekönyvekről sem, ha gyerkőcökről van szó. Hisz mi is lehet az egyik álma egy könyvmoly szülőnek? Hogy a gyermeke is ráérezzen az olvasás varázsára és ennek érdekében igyekszik mindent meg is tenni. Képes órákig bújni a könyves webáruházakat, könyvesboltokat, hogy megtalálja a legmegfelelőbb könyves ajándékot a lurkó(k)nak. Ha már szereti(k) a könyveket azért, ha annyira nem rajong(anak) MÉG értük, akkor pedig épp azért, hogy meghozza a kedvet hozzájuk. 

Nézzünk akkor 3 olyan gyermekirodalmat, mely 3 korosztálynak (kicsiknek, ovisoknak és kisiskolásoknak) remek karácsonyi ajándékok lehetnek.

⑴ A kicsi rénszarvas választása

Forrás
Szerintem: 0- kb. 3 éves korosztálynak
Mit kell tudni róla?: A Téli történetek sorozat keretén belül 4 kis kartonált könyvecske jelent meg a Napraforgó Könyvkiadó gondozásában. A kicsi rénszarvas választása az egyik ilyen történet a sorozatból. 12 oldalas, nagy, színesen, egyszerűen illusztrált történet, egyszerű, bájos cselekménnyel.
A történet: A kicsi rénszarvas inkább játszani szeretne Szenteste, mint a Mikulásnak segíteni felpakolni az ajándékokat a szánra. Aztán természetesen rájön, hogy mivel a többi pajtása segít pakolni, egyedül nem is olyan mókás játszani.
Véleményem: Tetszett, hogy Duck Egg Blue (nem megijedni a név miatt, az illusztrátort nem így hívják. Sőt, igazából a név két külön személyt tartalmaz, Craig-et és Kai-t, akik 2006-ban alapítottál meg a Duck Egg Blue-t.) nem illusztrálta túl a mesekönyvet. Nagy, egyszerű rajzok találhatóak a könyvecskében és nagyon élénk színekkel dolgoztak, melyeket a legkisebb korosztály többnyire nagyon szeret. A történet nagyon egyszerű, túl nagy tanító jelleget nem találtam benne, de bájos volt. 

⑵ 101 dolog, amit jó ha tudsz a harcosokról

Forrás
Szerintem: ovis, kisiskolás korosztálynak
Mit kell tudni róla?: A 101 dolog sorozat segítségével az ovis, kisiskolás korosztály 101 dolgot tudhat meg az állatokról, versenypályákról, varázslatos lényekről, az emberi testről, lovakról és a harcosokról. A kötet 48 oldalas, színesen, gazdagon illusztrált és nagyon informatív.
Véleményem: Ovis volt a Nagy, amikor kitört rajta a harci láz. Hetekig mást se játszottak az oviban a fiúk, mint hogy ők a hatalmas és erős harcosok, akik az ellenségtől megmentik a lányokat (akik gondolom boldogan mentek bele a játékba, mert ők meg hercegkisasszonyoknak képzelhették így magukat, akiket a szőke/barna/fekete hercegek megmentenek az ellenségtől/tűzokádó sárkánytól). Nagyon jól elvoltak, papírból kardot, pajzsot eszkábáltak maguknak és harcolgattak az ovi udvarán. Ha belőlük indulok ki, akkor ez a könyvecske remek ajándék lehet ovis fiúknak felolvasás céljából, de kisiskolásoknak pedig nagyon informatív, tanulságos kötet. 12 témakört érint, így pl. megismerhetjük a gladiátorokat, a római légiókat, a nindzsákat, a vikingeket, a középkori lovagokat és még másokat is.

⑶ Tutankhamon átka

Forrás
Szerintem: kisiskolás korosztálynak
Mit kell tudni róla?: A Mindentudók Klubja sorozat jelenleg 6 kötetből áll, melynek az első része a Tutankhamon átka. 144 oldalas mesekönyv, regény, mely nagyon izgalmas és szépen illusztrált.
A történet: A Mindentudók Klubja ebben a kötetben alapul meg, amikor is a Callender házaspárt és 3 gyermeküket egy ásatás miatt Egyiptomba hívják. Mely gyerek ne álmodozott volna arról, hogy felnőve régész lesz, mert az olyan szuper? Nos, Laura (11 éves), Robin (9 éves), Petra (5 éves) szülei régészek. Elutaznak Egyiptomba, ahová egy ismeretlen múmia miatt hívták meg a házaspárt. A gyerekek persze nem bírnak magukkal és egy kalandos éjszakán egy varázslatos amulettet találnak, aminek köszönhetően izgalmas kalandban lesz részük.
Véleményem: A könyv felolvasásra is tökéletes, de ha a Gyerkőcünk egyedül szeretné gyakorolni az olvasást már, ahhoz is. Nagy betűmérettel íródott, a lapok nem vékonyak, így az annyira még nem finom gyermekujjak nem tudják egykönnyen elszakítani lapozás közben, valamint, hogy a gyerekek ne találják monotonnak a szöveget, a kötet színes rajzokkal van illusztrálta és egyes mondatok, szavak, kifejezések kiemelésre kerültek színes betűkkel benne. Szórakoztatónak tartom az olvasását így. A sorozat nagyon olvasmányosan, izgalmasan indul, szerintem mindent megkap ebben a történetben a kisiskolás korosztály: velük egyidős főszereplőket, kalandot, izgalmat, rejtélyt, Egyiptomot és sok-sok (új) információt. Bátran tudom ezt a kötetet is a figyelmetekbe ajánlani!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése