2019. december 5., csütörtök

Rotraut Susanne Berner: Téli ​böngésző

Kiadta: Naphegy (2010.)
Oldalszám: 14
Forrás: könyvtár
Nagyon szeretjük a Kicsivel együtt a Naphegy Kiadó Évszakos böngészőit. Mindig kikölcsönzöm az épp aktuális évszakét a könyvtárból és egy-egy hónapig csak az adott évszakkal foglalkozunk. Most került sor a télire.

Van, amikor az ilyen böngészőkben pont az a jó, ha egyszerű, nem túlzsúfolt, de mégis mozgalmas. Ez jellemző erre a sorozatra. Átlátható az illusztráció és jól felépített. Az első oldalakon még csak az ősz végén, tél elején járunk. Aztán látni lehet, hogy a házak kéménye füstöl, hideg közeledik, a boltokat kezdik karácsonyi díszekbe öltöztetni, majd már esik a hó, végül karácsonyfát vásárolnak az emberek, az utolsó oldalon pedig nagy hó esett, szánkóznak, hógolyóznak a gyerekek.

Aranyos volt, hogy mindegyik oldalon feltűnt ugyanaz az alak, követni lehetett oldalról-oldalra az útját.

Ajánlom a figyelmetekbe ezt a könyvecskét is, ha kisgyereketek van. Sokat lehet beszélgetni a képekről, lehet játszani "Mutasd meg hol van ...." játékot, a kicsi is tud kérdezni, hogy "Ez mi?" és sok olyan szituációt is bemutathatnak a képek, amikkel a gyerekek még nem biztos, hogy találkoztak, így beszélni tudunk róluk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése