2019. december 21., szombat

Mozidélután: Klaus – A karácsony titkos története

Spanyol animációs vígjáték (2019.)
96 perc
Rendezte: Sergio Pablos
Ahol megnézhető: Netflix
Hű, nagyon rég írtam már filmről, sorozatról az oldalon, de ezt a mesét mindenképp szerettem volna a figyelmetekbe ajánlani! 😊

Múlt héten több Instaposztban is felhívták rá a figyelmemet és jól is tették, ugyanis nem hallottam még a meséről. Viszont annyira felcsigáztak, hogy Vasárnap délután megnéztük családostul és imádtuk!

A sztori lényege, hogy Jesper egy elkényeztetett apucipicifia, csak felnőtt verzióban, akit az apja elküldött a világvégére postásnak, hogy egy kis rendet tanuljon. Akkor térhet haza, ha 6.000 levelet kézbesített.
A település ahová küldték nem elég, hogy messze van, hanem a lakók még csatároznak is egymással, eszük ágában sincs leveleket küldözgetni egymásnak. Dúl a szomszédharc, gyerekek nem játszhatnak együtt, stb.
Aztán Jesper megismerkedik egy remetével (Klaus), akinek a kunyhója tele van játékokkal és kitalálja, hogyan is tehetne szert arra a bizonyos 6.000 levélre.

A mese aranyos, bájos módon azt magyarázza meg a gyerekeknek, hogyan is lett a Mikulás és hogyan alakult ki az ajándékozás szokása. Kitér a levélírásra, miért olyan a Mikulás ruhája amilyen, miért rénszarvasok vannak a szán előtt, kik a manók, ki a Mikulás, stb. Ha tehetitek, akkor nézzétek meg! Főleg az ünnepi időszakban. 😉

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése