2019. december 20., péntek

Bartos Erika: Bogyó ​és Babóca karácsonya

Kiadta: Pagony (2004.)
Oldalszám: 48
Forrás: könyvtár
Emlékszem, mikor a Nagy megszületett egyfajta divat volt ezt a sorozatot nem szeretni. Ennek ellenére kikölcsönöztem 1-2 kötetet neki a könyvtárból, de sose kötötte le igazán, én pedig abba is hagytam a hazacipelését egy idő után.
Aztán jött a Kicsi, aki teljesen más, mint a Nagy. Ebben is. 😏 Ő ugyanis szereti a Bogyó és Babóca könyveket és mindig örül annak, ha egy újabb résszel állítok haza a könyvtárból. Van ilyen.

Közeledve a Karácsonyhoz, mi mást is vehettem volna ki, mint a karácsonyi kötetet.
Szokásosan 2 mese található a kötetben (Télapó, Karácsony) és Bartos Erika hozta a sorozat szokásos stílusát. Egyszerű történetek, egyszerű fogalmazásmód, ami a szülőnek néhol idegtépő lehet, egyszerű és nagy illusztráció. 

A Télapós mesében nagy galiba történik, ugyanis a Télapó nem jó helyre teszi Bogyó ajándékát, aki persze emiatt nagyon megharagszik és világgá megy. De minden jó, ha jó a vége, a végén kiderül, hogy rossz ablakban kereste. Ejnye Bogyó, hát miért nem néztél szét jobban? 😆
A Karácsonyban a csigafiú és a katicalány egy százlábúra akad egy fenyőfa alatt. Hazaviszik, adnak neki ajándékot, majd frissen, üdén, hazamegy a százlábú. Hát ja. Bele tudnék kötni, de nem akarok. 😅A Kicsinek tetszett és ez a lényeg. Bár én egyszerűen nem értem, hogy a fenében élhetnek ezek a csiga, katica, lepke és stb. gyerekek egyedül az erdőben. Hol a fenében vannak a szüleik? 😳



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése