2012. április 9., hétfő

Musing Mondays (4.)- Kérdezz! Felelek!

Mi is az a "Musing Mondays"?: ez az esemény a Should Be Reading blogról indult. Lényege az, hogy minden Hétfőn a blog írója -MizB- feltesz egy kérdést, amire aztán válaszolhatsz a blogodban, majd pedig a linkeled a bejegyzésedet az adott bejegyzéséhez, ami jelen esetben EZ.
Íme akkor a mai:

Melyik az az 5 könyv, amit szerinted minden nőnek el kéne olvasnia?

Először is: teljesen kiment a fejemből, hogy ma Hétfő van, vasárnapi hangulatom volt egész nap. :o) 
Másodszor: mivel már nagyon a nap vége felé járunk, így nem fogok Kellemes Húsvétot kívánni, de remélem, hogy aki várta a locsolkodókat, azt rendesen meglocsolták el ne hervadjon, aki meg locsolkodni ment, remélem sok piros tojást kapott.

De akkor Musing Mondays. ... Most aztán nem mondhatom, hogy bajban lettem volna, mely könyvek is kerüljenek fel a listára. Inkább az okozta a problémát, hogy melyik legyen az az 5 CSAK. :o) 
Amikor szóba kerülnek a nőknek szóló könyvek, előttem egyből vagy a "klasszikus romantikusak" jelennek meg, vagy pedig a mai úgymond "csajosak". A listám is amolyan egyveleg lett ezek alapján.

1. Margaret Mitchell: Elfújta a szél- az egyik "klasszikus", szerintem kihagyhatatlan, egyszer mindenkinek el kell olvasnia élete során, majd pedig a filmet is megnéznie. A "bajszos bácsi" a férfiideálom volt kislány koromban, aztán kinőttem. ;o)
2. Jane Austen: Büszkeség és balítélet- a másik "klasszikus", szintén kihagyhatatlan. Tessék elolvasni annak, aki még nem tette meg, aztán tessék a BBC minisorozatot is megnézni.
3. Rebecca Eckler: Felcsináltak!- ez egy csajos történet. Vicces, imádtam mindahányszor elolvastam. Babavárás előtt, alatt vétek kihagyni szerintem. Aztán gyerkőc születése után pedig a folytatásnak is neki lehet esni.
4. Lisa Jewell: Vince és Joy- valahol fura, hogy pont ez volt az, ami beugrott egyből amikor a listának nekiestem, de hagyatkozom az első megérzésemre. :o) Könnyed, aranyos, bájos, csajos, itt a helye.
5. Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled- azért ezt a részt emelem ki, mert én is ezzel kezdtem a Chicago Stars szériát, de igazából maga a sorozat kihagyhatatlan, ha már a csajos könyvek kerültek szóba.

6 megjegyzés:

  1. Vince és Joy? Komolyan? Én azt már az elején feladtam. Most viszont elbizonytalanodtam.:)

    VálaszTörlés
  2. Nekem a Vince és Joy egyik kedvencem, de egy lista esetében lehet nem jutna eszembe. :)

    VálaszTörlés
  3. Kimaradt, hogy "ilyen lista esetében".

    VálaszTörlés
  4. sajtosrolo: nekem tetszett, szóval én a helyedben megpróbálnám még egyszer, hátha. ;o)

    Mónika: jaja, nekem is az volt a fura, hogy bevillant, mert alapjáraton nekem se nagyon jutott volna eszembe. :o)

    VálaszTörlés
  5. Az első kettő nálam is alap (a BB pl. mindig kéznél van), a többi meg még vár rám.

    VálaszTörlés
  6. Arra nagyon kíváncsi lennék, hogy a "Felcsináltak!"-ról mi lenne a véleményed, szóval ha tudod olvasd el, aztán gyere vissza mesélni. ;oP

    VálaszTörlés