2012. április 15., vasárnap

Miklya Zsolt: Történetek a Pirosoviból

Kiadó: Harmat Kiadó (2004.)
Oldalszám: 54
Ára: 1750
Közeledve szeptember felé, mániákusan kutatom a könyvtárakban is az ovisokról szóló mesekönyveket. Bár kezd olyan érzésem lenni, hogy nem is Gyerkőcömnek keresem őket, hanem saját magamnak, hogy én nyugodjak meg, minden rendben lesz. :o)

Miért is ezt a könyvet emeltem le a polcról? Nos, először is a címe miatt, ha az "ovi" szó ilyen-olyan formában, de szerepel benne, akkor jöhet! Másodszor mikor meglátta a könyvtáros néni, hogy mi van a kezembe, mintegy mellékesen odavetette: A könyv elnyerte az Év Gyermekkönyve díjat!
Ezek után már gondolkodnom sem kellett, hogy mi legyen a sorsa, a kosárban landolt.
Próbálkoztam a felolvasásával Gyerkőcömnél, de annyira nem tudta lekötni, lehet, hogy inkább kicsit később ér majd meg rá. Megnézte a képeket, 1-2 oldalt végighallgatott, nyugtázta, hogy nincs benne vonat, helyette van zöld tehén, de a tehenek nem érdeklik, így szépen kispadon hagyott, hagy olvassak magamnak. :o)

A kis kötetben 9 mese található. Hogy mire számíthat a szülő az elolvasásukkal? Miklya Zsolt azt próbálta bemutatni, hogy a piciknek milyen élénk a fantáziájuk, miket képesek teremteni velük. Akár az "unalmas" oviból elővarázsolnak egy Pirosovit, amiben csuda klassz dolgok történnek. Pl. rátalálnak egy kis oroszlánra vagy épp a varázslatos TV-re, na meg a Zöld Bocira.
Volt olyan kis történet, amiről egyszerűen nem tudtam eldönteni, hogy mi benne a "valóság" és mi a "fantázia", de lehet ez a koromból adódik. :o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése