2012. április 11., szerda

"Waiting On" Wednesday (5.)- Várólistára ...

Mi is az a "Waiting On" Wednesday"?: amolyan várható megjelenéses rovat, amit Jill hozott létre a blogjában. Minden héten 1 könyvet mutatnak be a bloggerek, amit valamiért várnak, miért, mikorra várható, stb., majd a bejegyzés linkelése Jill aktuális blogbejegyzéséhez, ami jelen esetben EZ.

Amikor megláttam ennek a könyvnek a címét és a borítóját arra gondoltam, hogy biztos egy brutális férjről fog szólni, vagy lájtosabban összehozva vagy pedig "keményebben".
Aztán amikor elolvastam a fülszövegét, Jodi Picoult Törékenyje jutott eszembe. Szerintem ez a történet is nagyon felkavaró és elgondolkodtató lehet.

The Slap (2008.)

Hazai megjelenés: ápr. 19.
Kiadó: Alexandra Kiadó
Oldalszám: 488
Ára: 2699
"Melbourne egyik kertvárosi házában, egy napsütéses kerti partin a házigazda unokatestvére pofon vág egy kisfiút. A pofon szinte visszhangzik a rémült csendben. A szülők később feljelentést tesznek. Eljön a tárgyalás napja, és a kisfiút bántalmazó férfit felmenti a bíróság.
Christos Tsiolkas könyve néhány mondatban összefoglalható, de hiba lenne, ha csak a történetre koncentrálnánk, hiszen "A pofon" jóval több ennél. A szerző görbe tükröt tart elénk, miközben bemutatja, ki hogyan reagál az elcsattant pofon nyomán kialakult helyzetre. A regény valójában provokatív korrajz, amely őszintén szól generációk közötti ellentétről, hazugságokkal fűszerezett kapcsolatokról, rasszizmusról, elfojtott és nyíltan felvállalt szexualitásról, széthulló családokról, előítéletekről, toleranciáról, öregedésről, betegségről és halálról... azaz rólunk és mindarról, ami körülvesz bennünket. Nélkülözhetetlen olvasmány mindenkinek, aki hajlandó kritikusan szemlélni saját helyzetét a mai világban."

"Felforgató regény, melyet a szenvedély és a rosszindulat villanófénye világít meg." (The Sunday Times)

Christos Tsiolkas 1965-ben született Ausztráliában.
Jelenleg 6 regénye van, az utolsó A pofon, amiből egy 8 részes TV sorozat is készült, tavaly kezdték el vetíteni.
A pofon elnyerte 2009-ben a Nemzetközösségi Írószövetség Díját; ugyanabban az évben az Ausztrál Irodalmi Társaság Aranyérmét is és 2010-ben Booker-díjra jelölték.

2 megjegyzés:

  1. I have never heard of this one before, though that might be because maybe your cover is different from ours or something like that. Anyway, enjoy!

    Patricia // My WOW

    VálaszTörlés
  2. In Germany "Nur eine Ohrfeige" appeared with a title. The Klett-Cotta a publisher published it. You can look at it here, if interests:
    http://www.klett-cotta.de/buch/Gegenwartsliteratur/Nur_eine_Ohrfeige/21731

    VálaszTörlés