2012. április 22., vasárnap

Melissa Hill: Érted mindent!

Eredeti címe: All Because of You
Magyar Kiadás: Kelly Kiadó (2009.)
Oldalszám: 325
Ára: 2980
Forrás: könyvtár

Kiknek ajánlom?: jó kérdés.
Azoknak akik épp semmi
"komolyabbra" nem vágynak,
csak egy olyan történetre, ami
pihenteti őket, de igazán nem
mozgat meg semmit. Kikapcsol
arra a pár napra amíg olvasod, de
nagy eséllyel 2 hónap múlva
már azt se fogod tudni, hogy miről szólt.
Ránézve a könyv borítójára, milyen történetre számítotok? Láthattok egy nevető fiatal nőt ott a sarokban, repdeső pillangókat, potyogó szívecskéket, szálló faleveleket. És akkor ott a cím is "Érted mindent!". Emelje fel a kezét, aki mindebből nem azt szűrné le, hogy ez egy nagyon csajos, humoros, romantikus könyvecske lesz? ... Na és aki felemelte, annak gratulálok, mert igaza lett. ... Aki meg kárörvendően elmosolyodott azokon akik felemelték a kezüket, az meg szedegesse össze az állát a padlóról, én is így tettem.

Nem kimondottan csajos, humoros, romantikus, így valahol átverve is érzem magamat.
Adva vagyon a fülszöveg, aminek az első sora így hangzik: "Ki mondta, hogy egy romantikus regényben nem eshet le az állad a meglepetéstől?" Nyilván senki, de az Érted mindent! nem is nevezném tipikusan romantikus regénynek. Van benne romantika, de harmatgyenge. Ráadásul a vége felé annyira megkavart az írónő, hogy rendesen zavarban éreztem magamat. Valamit tuti félreolvastam, valahol tuti elbambultam, mert most mi van? SPOILER! (egérrel kijelölve láthatóvá válik) Most teljesen őszintén, csak nekem nem esett le a tantusz, hogy Glenn nem Tara pasija, hanem a fia?
Tény és való, hogy azok közé tartozom, akiknek néha el kell magyarázni, hogy most épp egy viccet hallottak, de ebben a könyvben humornak nyoma se volt. Csajos meg csak olyan szinten, hogy 4 női főszereplője volt lényegében, mindegyiknek megvan a maga problémája, ezek kuszálódnak, találkoznak és ennyi.

Először is van egy Tarank. 30-as nő, sikeres, stb. Életmód tanácsadóként dolgozik. Vagyis segít megoldani mások életét. Ami ezzel kapcsolatban azonnal bevillant, hogy a regényekben akkor van ilyen foglalkozása a szereplőnek, ha közben a saját életét nem tudja helyretenni. Igazam lett.
Másodszor ott van Emma. Gondolná az olvasó, hogy biztos tinilány, nos nem, a 30-as évei elején jár. Ő a kis lázadó, akinek sose nő be a feje lágya, de egy napon visszatalál a szülőkhöz, ugyanis megtudja, hogy gyermeket vár. Ugyanakkor az apa kilétéről mélyen hallgat, ezzel aztán borzolja a kedélyeket.
Harmadik főszereplőnk Liz, Tara barátnője. Férjnél van, van egy tündéri kisfia és úgy tűnik sikerült megvalósítania álmai állását. A probléma csak az, hogy a férjének a volt szerelme nem más, mint Emma. Így amikor a nő visszatér a szüleihez, bizony Liznek rossz érzése támad. Arról nem is beszélve amikor megtudja, hogy Emma gyermeket vár és a férjével szokott találkozgatni.
A negyedeik női főszereplőnk Natalie, akivel Tara egy nyaralás során barátkozik össze és segít neki abban, hogy megtalálja és megtartsa álmai pasiját.
A szálak kuszálódnak, a vége felé totál összegabalyodnak, az olvasó kétségbeesetten keresi a nyomokat a könyv elején, szóval végülis mondhatjuk, hogy csajos, romantikus, de nem olyan mértékben, mint ahogy ennek a műfajnak a képviselői hordozni szokták magukban ezeket.

A Kívánj bármit!-hoz képest gyengébb, sőt, nem is nagyon ismertem rá arra, hogy a két regényt ugyanaz az írónő írta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése