2012. április 1., vasárnap

Márciusi összegzés

Csak én érzem úgy, hogy mostanában még gyorsabban telnek a napok? Véget ért a március, íme az újabb hó végi összegzés.

Amikről márciusban írtam:

Ifjúsági irodalom tekintetében A Szent Johanna gimi 3. része és a Tiszták került terítékre. Leiner Laura sorozatáról eddig is csak jót tudtam írni, az Egyedülről se tudok mást. Újdonságot a 4. résszel kapcsolatban se fogtok itt olvasni, a Barátokért is odáig voltam és nagyon reménykedek abban, hogy amikor legközelebb megyek a könyvtárba, bent lesz az 5. is, mert még azt is beszerezték.
A Tiszták tényleg nagyon izgalmas, jól felépített történet. Kellőképpen borzongató is, izgatottan várom a folytatás megjelenését. 

Természetesen a gyermekirodalom se maradhatott ki ebben a hónapban. :o)
Továbbra is Thomas (Megy a vonat zakatol; Thomas, a hős) a nagy kedvenc (olyan szinten, hogy most épp nátházunk és bizony nehogy már csak Gyerkőc szenvedjen az orrszívás miatt, előtte megszadizzuk Thomast is, mert hát naná, hogy ő is náthás), de márciusban Gyerkőcömet megismertettem A "klasszikussal" (Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék). A Kispipi és Kisréce az egyik kedvenc lett.
Berg Judit Maszat sorozatának első részéhez (Maszat játszik) is szerencsénk lehetett, én személy szerint kíváncsi vagyok a többire is. Gyerkőcömnek mindegy, csak vonat legyen benne. (Még jó, hogy tudtommal épp a napokban jelent meg a Maszat a vonaton.)

A végére hagytam a vegyes kategóriát. Krimis, humoros és a "szebb" történet.
Jo Nesbo: Fejvadászok c. krimije a második olvasott történetem tőle, eddig ez tetszett a legjobban. Itthon vár már rám a Leopárd, hamarosan az is sorra fog kerülni. ;o)
Végre befejeztem Meg Cabot Locsifecsi királynője sorozatát. Sajnos a befejezés valahogy nem jött össze. :o( (Locsifecsi királynő férjhez megy).
Egy ideje már "szemeztem" Kate Morton nevével, végül Az elfeledett kertet sikerült elolvasnom tőle. Élvezetes, jól felépített történet volt, megvan a maga bája, varázslata, hangulata.



Ami pedig a blogéletet illeti:

Február 26-án volt a blog 2 éves, ebben a hónapban pedig a blogszülinapi játékból kifolyólag nyertest hirdettem, aki a CorLeonis Kiadó jóvoltából a 13 1/2 egy kötetét nyerte meg.
Jelenleg a  2. blogszülinapi játék II. felvonása folyik a tulipános könyvjelzőért. (Őszintén szólva azt hittem nagyobb lesz az érdeklődés, de úgy látszik, nem sok embernek tetszik annyira, mint nekem.) :o) 

Ami nagyobb változás lehet, hogy 5 rovat is bevezetésre került, ebből eddig hárommal találkozhattatok.
Ilyen a Musing Mondays, ami Hétfőnként jelenik meg. Az eseményt kitaláló bloggerina minden héten felvet egy kérdést, amire aztán mindenki válaszolhat a blogjában.
A Top10 Tuesday Keddenként jelenik meg. Könyvekből bizonyos kritériumok alapján Top10-es listát igyekeznek a részvevő bloggerek ilyenkor összerakni.
A "Waiting On" Wednesday lényege az, hogy minden Szerdán 1 várható megjelenésre hívom fel a figyelmeteket.
Eddig ezzel a hárommal találkozhattatok. És akkor ott van még az In My Mailbox- Amikor a postás kétszer csenget.... Ez a bejegyzés mindig a hónap utolsó napján vagy épp a hónap első napjaiban (mikor hogy fog összejönni) fog megjelenni és arról olvashattok majd benne, hogy az adott hónapban milyen könyveket vettem, kaptam recenzióra, cseréltem, kaptam kölcsön vagy vettem ki a könyvtárból.
A Barangolás pedig hazai gyártmány lenne, ami @Zsanó ötletén alapul. A lényege pedig az, hogy az olvasott könyvekben megismerhetett valós vagy képzeletbeli helyszíneket mutathatjuk be leírásokkal, képekkel. Havonta 1X tervezem, hogy jövök egy olyan helyszínnel, amivel vagy az adott hónapban vagy pedig előtte olvasott könyvben ismerkedhettem meg.
És akkor most szeretném felhívni a figyelmeteket ERRE a blogra, ahol ha egy rovatot te is rendszeresítettél az oldaladon, be tudod linkelni. Amolyan gyűjtőhely, ahonnan eltalálhatunk mások hasonló bejegyzéseire is.
A Gyerkőc könyvespolca pedig kap egy szép képecskét. :o)

Az utolsó fontosabb hír pedig, amit lehet, hogy nem is vettetek észre, az az Értékelés alatt található.
A csillagozást megszüntettem, de helyette bevezetésre kerültek ezek a mókás arcok. Ezekkel szeretném segíteni az idetévedő érdeklődőknek az eligazodást, miket ajánlok a figyelmetekbe és miket annyira már nem. :o) Egyelőre a lista még átnézés alatt van!





És mi várható áprilisban?

A Szent Johanna gimi 4. részéről biztos fogok írni. Elolvastam már az Alekszandra és a Teremtés növendékeit; a Királyok szeretője, királyi szeretőket; Érted mindent!
Jelenleg a Lélegzethintát bújom és a Nefilimet. Nagy eséllyel ezekről bejegyzés várható ebben a hónapban, de tervbe vettem Adler- Olsen Nyomtalanul c. krimijét is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése