2012. április 17., kedd

Top10 Tuesday 5.- Leg, leg, leg

Mi is az a Top10 Tuesday?: a kitalálója The Broke and the Bookish blog, a lényege pedig az, hogy minden Kedden, megadott kritérium szerint egy Top10-es listát kell összeállítani könyvekből. Majd a közzé tett bejegyzésedet linkelni az ötletet adó blog aktuális bejegyzéséhez, ami jelen esetben EZ lenne.

Top10 tanács az új könyves bloggereknek.

Hű. ... Igazán kis hal vagyok én a tengerben, hogy tanácsokat osztogassak, ráadásul most bort fogok inni, de vizet fogok prédikálni, mivel a saját tanácsaimat se mindig tartom meg (lásd majd a kommentelj, meg légy közösségi emberke okosságaimat. Én mostanság ezekben nem nagyon veszek részt).

1. Tisztázd magadban, hogy mi céllal hoztad létre a blogodat és annak megfelelően vezesd!
2. A blogod a tiéd és nem másé!
3. Jó legyen ránézni! Legyen átlátható, ne bántsák a szemet a sablon színei → lehet, hogy van akinek bejön a fekete alapon rózsaszín betűk, de pl. az én szemem kikészül tőle.
4. Ne legyen túl rövid a bejegyzés, de túl hosszú sem. Legyen átlátható és a címkézése is.
5. Légy összeszedett, írj helyesen, légy őszinte, légy önmagad! Ne légy durva, ne légy arrogáns, anélkül is meg lehet fogalmazni a véleményedet!
6. Recenziókkal ne ess át a ló túloldalára! Csak azt vállald be, amit tényleg el akarsz olvasni és csak annyit, amennyire időd, energiád van! Ha recenzió, ha nem, mindig legyél őszinte, ennyivel tartozol a blogod olvasóinak!
7. Ismerkedj meg más könyves blogosokkal, kommentelj, regisztrálj közösségi oldalakra, ahol hasonló érdeklődésű körű emberkékkel ismerkedhetsz meg!
8. Maradj kapcsolatban az olvasóiddal, légy elérhető e-mailben is!
9. Az olvasók jelentős része szeret a friss megjelenésű könyvekről olvasni, szeretik a nyereményjátékokat, híreket, szóval ne csak könyves bejegyzéseid legyenek. Légy egy kicsit változatos, de az se jó, ha túl változatos vagy, egyfajta arany középutat próbálj megtalálni!
10. Nézegess külföldi könyves blogokat! Hogy működnek, miről írnak, milyen játékokat csinálnak? Már csak a nyelvgyakorlás miatt is van értelme.
 
De igazán csak egy valami fontos: szeresd a blogodat! A blog a tiéd és nem másé! Te lehetőséget adsz arra, hogy más is olvashassa a gondolataidat, akinek nem tetszik, egyszerűen bezárja ott fent a kis piros X-et és többet feléd se néz. ☺

2 megjegyzés:

  1. Tetszik a könyvesblogos tízparancsolatod! :) Egyetértek velük, bár a közösségi fronton én se vagyok valami erős... :'D

    VálaszTörlés
  2. Ez van, ilyenek vagyunk. :oP

    VálaszTörlés