2018. február 25., vasárnap

Mennyei kakaós csiga

Kövess az Instán is!
Miközben délutánonként az iskola előtt várunk a Gyerkőcökre, vajon egy idő után miről kezdenek el beszélgetni az anyukák? Természetesen a sütésről-főzésről. 
Az egyik anyuka napokig emlegette a házi készítésű kakaós csigát, amit addig-addig mondogatott, amíg annyira megkívántam, hogy végül nekiestem az elkészítésének. 

Természetesen Margó blogján kezdtem a  böngészgetést, ahol rá is találtam a receptjére. Én lényegében annyit módosítottam rajta, hogy a tészta hozzávalóiból fél adagot készítettem - mondván, nem kell nekünk 16-18 db tenyérnyi csiga, nem eszünk mi annyit, hát hiba volt -, minden más maradt annyi, mintha teljes adag sült volna.

Nos akkor a tapasztalatom.
A recept egyszerűen mennyei! Ne ijedjetek meg a 16-18 db tenyérnyi csigától, mert hiába feleztem el az adagot, nem lett belőle 8-9 db tenyérnyi csiga, pedig rendesen megkelt a tészta. Inkább olyanok lettek, mint a Fornettis csigák szoktak lenni, csak magasabbra nőve, pufibban és tartalmasabban. Úgyhogy nyugodtan készítsétek el az eredeti recept alapján a tésztát. Itt most az illusztráción a féladagot találjátok kiszámolva.
A tésztával dolgozni kellemes lesz, szépen kel.
Hiába féladag a tészta, töltelékből teljes adagot vettem. Jó sok kakaót és porcukrot szórtam rá, de kevés volt. Pedig rendesen megszórtam, de lehetett volna kétszeresen is, hogy olyan igazán kakaós és édes legyen. Szóval tényleg porcukrozzátok és kakaózzátok rendesen, ne ijedjetek meg tőle!
Először nem értettem, hogy mi értelme van a vaníliás tejnek a végén, de aztán megértettem. Szépen felszívta a tészta és amikor még melegen nekiestünk, érezni lehetett, hogy sokkal puhább, nedvesebb a tejtől.

Tényleg nagyon klassz recept! Ha édesre vágytok, tudom a figyelmetekbe ajánlani. 😃

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése