2018. február 6., kedd

Kitekintő 58.

A Kitekintőben olyan könyvekre próbálom felhívni a figyelmet, melyek kis hazánkban még nem jelentek meg, de jónak tűnnek a külföldi értékelések alapján.

Angolul megjelent: 2018. január
Bár a Daughters of the Night Sky csak idén január elején jelent meg, ennek ellenére január közepére többem, mint 2.000-en olvasták már és értékelték 4 csillagosra.
Aimie K. Runyan célja az, hogy az olvasói megünnepeljék a történelem női hősnőit. A Vörös Hadsereg legünnepeltebb ezredje ihletette a regényt - egy nő áldozatáról, bátorságáról és szeretetéről a háború idején.

Miről szól a könyv?

Oroszország, 1941. Katya Ivanova egy fiatal pilóta egy messzi katonai akadémián az Ural-hegységben. A gyermekkorától kezdve arról álmodott, hogy pilóta lesz. 
Az 588. Éjszakai Bombázó Légiegység (az egyetlen olyan szovjet légiegység, amely kizárólag nőkből állt) pilótája lesz. A nácik félni kezdenek az éjszakai boszorkányoktól.
Miután véget ér a háború, semmi sem lesz olyan, mint volt és Katyanak szembesülnie kell azzal, hogy mindennek ára van.

Mit kell tudni az írónőről?


Aimie K. Runyan Coloradóban él a férjével és két gyermekükkel.
Történelmi regényeket ír, de először 2015-ben egy több szerző munkájából született sci-fi gyűjtemény szerzőjeként tűnt fel a neve. A Brave New Girls első részének munkájában még közreműködött, de a második kötetnél már nem.
Az első önálló története 2016-ban jelent meg, a Promised to the Crown, mely 1667-ben játszódik és 3 fiatal francia nő életét mutatja be, akik önként vállalták, hogy Kanadába utazzanak és ott létrehozzanak egy új generációt. A történetnek még ugyanabban az évben folytatása is született Duty to the Crown címmel.

Goodreads-es vélemények a könyvről

Runyan nagyszerű kutatómunkát végzett azzal kapcsolatban, hogy milyen volt pilótának lenni ebben a korszakban. (Theresa)

Runyon egy jól átgondolt és szívből jövő történetet mutat be, melyet a II. világháborúról szóló regények rajongóinak nem szabad kihagyni. (Sonja)

Politikai értelemben a regényt könnyű követni, ami ideális azok számára, akik nem ismerik a történelmet, és úgy éreztem, hogy a történet nagyon szép emléket állít azok számára, akik azt inspirálták. (Erin)


📌Remélem, hogy nem kell sokat várni a hazai megjelenésére. A General Press kiadásában el tudnám képzelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése