2018. február 21., szerda

Cirkusz Book Tag


Dorka hívott meg az alábbi Book Tagra, amit ezúton is köszönök neki. 😊 

Cirkusz. Imádom. Tavaly és tavaly előtt szinte mindegyik új előadását megnéztük a Fővárosi Nagycirkusznak. Imádom a különböző zsonglőrmutatványokat, a kötéltáncosokat, az akrobatákat, a cirkusz varázsát, szépségét. Teljesen megbabonáz a sötétség, a hangok, a fényeffektek és hiába tudom, hogy amit látok, amit varázslatnak hiszek az nem az, ennek ellenére megbabonáz és szeretném megfejteni a rejtélyüket. Imádom a cirkuszt, újra kisgyerekké válok egy-egy előadáson. Nevetek a bohócon, kihagy a szívverésem egy-egy rémisztő mutatványon és tátva marad a szám a kötéltáncosok mutatványainál. 
De nézzük akkor a Book Taget.

1. Konferanszié 
Egy könyv, amit mikor először megláttál, tudtad, hogy olvasnod kell: 


Egyértelműen a Múzsa. Lényegében amikor megtudtam, hogy megjelent Jessie Burton újabb története magyarul,  sikkantottam egyet örömömben.  A babaház úrnője után nagyon kíváncsi vagyok erre a történetére, olvasnom kell.

2. Bohóc 
Egy könyv, amin végig nevettél: 


Egy időben rendszeresen olvastam Viku blogját és annak ellenére, hogy a könyvben a már ismert poénok köszöntek vissza, ettől függetlenül élveztem az olvasását. Humoros, tele szarkazmussal és valahogy annyira igaz is.
 
3. Akrobata 
Egy könyv, amin végig visszatartottad a lélegzeted: 


Ruta Sepetys újra egy nagyon megható történetet hozott létre a Tengerbe veszett könnyekkel. Imádtam olvasni. Egyszerre szerepel benne az élet és a halál, a veszteség és a remény.

4. Elefánt 
Egy könyv, ami megijesztett a méretével: 


Bár nem olyan vészes az 580 oldal, de azért nem is piskóta. A könyv amúgy nagyon bájos, varázslatos és szeretnivaló. 

5. Oroszlán 
Egy könyv, ami megrémisztett: 


Megrémisztett, hogy mennyi állat él álruhában, szabadon, akár a saját környezetünkben is. Senki se mondaná meg róluk, mert családapák vagy tanárok, orvosok, a szomszéd, stb. Rémisztő. A könyvről ITT írtam.

6. Zsonglőr 
Egy könyv, ami játszott az érzelmeiddel: 


A Forbidden tipikusan olyan könyv, amiről tudja az olvasó, hogy a témája miatt nem szabadna tetszenie neki, de b.sszus, mégis annyira megkedveli a szereplőket, hogy szorít a boldogságukért és reménykedik valamilyen megváltó csodában.
 
7. Illuzionista 
Egy könyv, ami nem az volt, amit reméltél: 


Itt nem is arról van szó, hogy nem az volt, amit REMÉLTEM, hanem egyszerűen pozitív értelemben ez a könyv több annál, aminek tűnik. Olvasva a címet valami szirupos, lagymatag romantikus sztorira számítana az olvasó, holott nagyon nem az.

8. Ágyúgolyóember 
Egy könyv, amin végig izgultál: 


Végig izgultam az olvasása közben, de nem azért, mert annyira akciódús sztori lenne, hanem azért, mert olyan hangulata van, ami végig feszültségben, készenlétben tartott. Olyan volt, mint amikor a vad ott áll egy tisztás közepén és arra számít, hogy a vadász bármelyik pillanatban előugrik egy fa mögül és lelövi. Folyamatosan készenléti állapotban van, hogyha ez megtörténik, akkor menekülni tudjon. Ilyen készenléti, feszültségi állapotban voltam a Ház a tó mélyén olvasása közben.
 
9. Kígyóember 
Egy könyv, sok csavarral: 

Ilyen könyv egyszerűen nem jut eszembe, pedig egészen 2013-ig visszanéztem az olvasásaimat. Aztán meguntam.

10. Idomár 
Egy könyv, amiből tanultál valamit:
Méghozzá különböző ruhahajtogatási praktikákat. Nagyon hasznos könyv, olvassátok el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése