2016. március 11., péntek

Walt Disney – Donald Kacsa szakácskönyve

Kiadta: Egmont-Pannónia (1990.)
Oldalszám: 46
Amikor elhatároztam, hogy márpedig igyekszem sűrűbben jönni a blogon gyermekirodalommal is, már akkor feljegyeztem magamnak, hogy ezt a könyvet ki ne hagyjam, így hát íme. ;o)
Kisiskolás voltam, amikor a szomszédék megvették a Donald Kacsa szakácskönyvét, én pedig kölcsön kaptam. Nagyon szerettem nézegetni és több mindent ki is próbáltunk anyukámmal belőle. Nem tudom, hogy mostanság jelent-e meg hasonló gyerekeknek íródott szakácskönyv, de ez a 90-es évek elején nagy szám volt ám. Akkoriban ráadásul Donald Kacsa nagyon menő volt, vasárnap esténként is játszották a családi délutánon a TV-ben, volt matricás könyve, hátizsákja, minden, így menő volt a szakácskönyv is. A legjobb alap egy kislánynak a konyhai trükkök elsajátításához. ;o)

Mely korosztálynak szól leginkább a Donald Kacsa szakácskönyve?: kisiskolás, általános iskolásoknak.

Mi az, ami tetszett nekem benne?: az egész könyvecske. Nem nagy szám receptek vannak be, mindegyik egyszerű, némelyik annyira logikus is, de akkor is szuper dolognak tartom ezt a gyermek szakácskönyvet. Az illusztrációk aranyosak, mindegyik recept köré egy rövidke magyarázat van körítve, egyszerűen aranyos és kész.

Mi az, ami nem tetszett benne?: nincs olyan.

Gyerkőc véleménye a könyvről: "Van ilyen Star Warsosban is?" No igen, Donald Kacsa manapság nem menő, most a Star Wars a favorit. ;o)

3 megjegyzés:

  1. Nekünk is megvolt, mi sütöttünk is belőle. A gond az volt néhány recept esetében, hogy 1-2 hozzávaló hiányzott, aminek benne kellett volna lennie. Pl. az egyik recept nem írt tojást, pedig anélkül a tészta szétesett. Egy másikból hiányzott a margarin, vagy a tej. Nem baj, anyum kipótolta, mert ő már gyakorlott volt az ilyesmiben. Egyébként finom kaják és italok készültek a receptek alapján, csak azért, aki összeállította, jobban figyelhetett volna az alapanyagokra, mert egy gyakorlatlan háziasszony (igen, ilyen is van) nem biztos, hogy észreveszi, mi hiányzik a receptből.

    VálaszTörlés
  2. Igen, ebben igazad van, tényleg voltak benne "kifelejtések" erről nem írtam. :o)

    VálaszTörlés
  3. Semmi gond. Nekem is csak eszembe jutott, mert anyum anno néhány receptet nem kicsit variált át, hogy el lehessen készíteni. XD

    VálaszTörlés