2017. október 13., péntek

Bihari Viktória: Tékasztorik ​és egyéb vikuságok

Kiadta: Libri (2017.)
Oldalszám: 326
Forrás: saját
Értékelésem: 5
Kb. hat évvel ezelőtt egy ajánlás miatt kezdtem el olvasni a Tékasztorikat, ami akkor még teljesen más volt, mint az a blog, amivé végül 2015-ben vált. Egyből megfogott Viki humoros, könnyed, szókimondó stílusa. Egyedi megmondóembernek tartottam, a bejegyzésein pedig azt éreztem, hogy zsigerből jönnek, nem pedig erőltetettek, műek, mint amilyenek a vége felé lettek, amikor már tétje volt egy-egy bejegyzésének (szóba került a könyvmegjelenés).

A könyv fülszövege:

Bihari ​Viktória humorista, blogger és internetes szökevény. Nem szereti a címkéket, főleg a bloggert és a humoristát nem, szereti viszont a szórakoztató irodalmat és a jól átsütött sertésoldalast. A szerző nem nyert proccos díjakat, nem tanult külföldön, és nem is a férje farvizén ért el sikereket ha a sok-sok lájkot sikernek lehet nevezni.
A könyv, amit a kezedben tartasz, nem regény, nincsenek benne hatalmas életbölcsességek, sem szerelmi szál, bőgés vagy dráma. Van benne egy videotékás csaj, számos elmebeteg, piálás, némi párkapcsolati mizéria, sok káromkodás, politikai inkorrektség, az évezred legjobb arca, Fater, lúzerkedés, menősködés, szex és annak hűlt helye, és annyi hülye szitu, hogy el sem hiszed.
A könyvet leginkább az amolyan litera-gasztronómiai disznósajt kedvelőinek ajánljuk, akik szeretnek minden tálba belekóstolni, nem bánják, ha zsíros lesz a kezük, és úgy általában nem veszik komolyan az életet, cserébe az élet sem veszi őket komolyan.
Fater azt mondta, az igazi nő táskájában mindig van egy pakli magyar kártya, egy laposüveg és egy bicska, valamint az igazi nő hűtőjében mindig van egy liter pálinka, egy fél kiló csécsi szalonna és egy nagy adag pörkölt.
Nos, egy adag pöri híján igazi nő vagyok.

Hogy tetszett?

Mielőtt nekikezdtem a könyv olvasásának ugyanazt a kellemes humort vártam, mint a blog kezdeti időszakában. Megkaptam-e? Igen!

"Mai levelezés a társkereső oldalon:
»Szia, nem akarom magam fényezni, de 195/24.
»Ejha! Magas vérnyomás alacsony pulzussal?
» Jaj, dehogyis! A magasságom meg a hosszúságom…
» Mármint állva 195 centi vagy, de ha lefekszel, akkor csak 24? Mi vagy te, transzformer?"

Nagyon tetszett annak ellenére, hogy a blogból már ismert bejegyzések köszöntek vissza. 
Imádtam Viku szerencsétlenségeit, Fatert meg pláne! Annyira kíváncsi lennék, hogy milyen lehet a valóságban!

Szóval szívből tudom a figyelmetekbe ajánlani a könyvet, ha jókat szeretnétek nevetni. A Tékasztorik biztos, hogy nevetésre gerjeszt majd. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése