2017. október 31., kedd

Top 3 zizis könyv Halloweenre

Forrás
Múlt hét Csütörtökön pont a Kicsivel sétáltam, amikor arra lettem figyelmes, hogy középiskolás lányok csapata jön velem szemben és valahogy éreztem, hogy az arcuk nem félresikerült reggeli sminkelés eredménye - gondolom csak szóltak volna egymásnak, hogy valami nem stimmel vagy ki tudja, pusztán szívbaráti jóságból lehet hagyták volna, hogy a másik egész nap hülyét csináljon magából-. Egy ideig gondolkodtam, hogy miért is voltak ennyire kimázolva, nincs még farsang, a szecskáztatások ideje is már lejárt szerintem, aztán leesett, hogy biztos a Halloweent ünnepelték a suliban.
Igaz, hogy a Halloweent leginkább az angolszász országokban tartják, de egy ideje itthon is felbukkantak már a töklámpások, a szellem/vámpír/stb. jelmezek, a tökös, vámpírfogas gumicukrok, cukorkák, csokik, szóval itthon is kezdi megvetni a lábát.
Innen jött az ötlet, hogy a figyelmetekbe ajánlok olyan zizis könyveket, amik kellően rémisztőek, félelmetesek és az egekbe szökell az olvasásuktól a pulzusunk. Vagy ha nem is félelmetesek, akkor is akkora feszültséget kelt az olvasóban az olvasásuk, hogy méltán van egy ilyen listán a helyük.
Olyan hű de sok ilyen típusú történetet nem olvastam még, de az alább ajánlottakat igen és higgyétek el, borzongásból nem lesz hiányotok ha úgy döntötök, hogy valamelyiket elolvassátok. ;)

1.) Stephen King: Cujo 

"Cujónak hívják Brett Camber legjobb pajtását, az irdatlan méretű, de jóságos bernáthegyit. Cujo szívesen ered nyulak nyomába a nyári mezőn. Nyúl után szaglászik akkor is, amikor fejét egy üregbe tolja. Csakhogy az üregben, ahová a nyúl Cujo elől elbújt, veszettséggel fertőzött denevérek laknak… Cujo iszonyú alakváltozása, ámokfutása Castle Rock lakóinak életét merő iszonyattá változtatja. Maga a Gonosz jött el Castle Rockba, hogy minden vétket megtoroljon." 
Még fiatal tizenéves voltam, amikor először a kezembe akadt Stephen Kingnek ez a története. Tán ez volt az első, amit tőle olvastam. A mai napig élénken emlékszem arra, hogy nem kicsit be voltam tojva az olvasása közben, de ennek ellenére nem tudtam becsukni, egyszerűen folytatnom kellett az olvasását. Azóta már többször is olvastam és mindegyik alkalommal kellően be voltam zizive.

2.) Richard Parker: A hetedik ház 

"Mikor írta be utoljára a nevét a Google-ba?
Will Frostot, a jómódú üzletembert egy éjszaka telefonhívás ébreszti álmából, és az ismeretlen telefonáló ezt a kérdést teszi fel neki. Will rákeres a nevére, és talál egy weboldalt, amelyen fényképek láthatók az otthonáról és hat másik házról – belülről.
Az első házban könyörtelen gyilkosság történik. A rejtélyes telefonáló ekkor újra jelentkezik, és közli Willel, hogy a lánya halálos veszélyben van. A férfi egyetlen esélye, hogy megmentse, ha sorra látogatja a honlapon található házakat, mielőtt a rendőrség odaér, és felfedezi a hullákat.
Hét ház.
Hét gyilkosság.
Hét esély, hogy megmentse a lánya életét." 
A hetedik ház nem olyan félelmetes történet, mint az előző és a következő lesz majd, viszont zseniálisan izgalmas és tele van feszültséggel. Imádtam olvasni, egyszerűen faltam. ITT írtam is róla.

3.) Stephen King: Állattemető

"Dr. ​Louis Creed, a fiatal orvos kitűnő állást kapott: a Maine-i Egyetem rendelőjének lett a vezetője, ezért Chicagóból az idilli New England-i tájban álló, magányos házba költözik családjával – feleségével, Rachellel, ötéves lányukkal, Ellie-vel és másfél éves kisfiukkal, Gage-dzsel. Boldogan, a szép jövő reményében veszik birtokba új otthonukat… Az első gondra az út túloldalán, velük átellenben élő öregember, Jud hívja föl a figyelmüket: a tájat kettészelő országúton éjjel-nappal olajszállító tartálykocsik dübörögnek, halálos veszélynek téve ki a háziállatokat és az apróságokat. Nem véletlenül van a közelben egy nyomasztó légkörű, ódon temető az elgázolt háziállatok számára… Az első trauma akkor éri Louist, amikor egy baleset áldozatául esett, haldokló fiú a rendelőben dadogó szavakkal óva inti az állattemetőn túli veszedelemtől. Nem sokra rá egy tartálykocsi elgázolja Ellie imádott macskáját, és az öreg Jud – jó, vagy rosszakaratból? – az állattemetőn túli, hátborzongató vidékre, a micmac indiánok egykori temetkezőhelyére viszi Louist, s ott földelteti el vele az állatot. Másnap a macska visszatér – de ocsmány jószág lett belőle: lomha, ijesztően bűzlő és gonosz. Aztán néhány békés hónap után a kis Cage elszabadul szüleitől, és szaladni kezd pici lábain az országút felé…"
Az Állattemetőt már nem tizenévesen olvastam, mint a Cujot, hanem huszonévesen és több King történettel a nyomomban már. Így fel voltam vértezve már az író stílusából és nem is csalódtam.  Ez a története hihetetlenül izgalmas és zizis. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése