2016. március 8., kedd

Februári összefoglaló

Nem foghatom arra, hogy a február rövidsége miatt nem mondható a hónap termékenynek, mert idén még plusz egy napot is kaptunk. Egyszerűen ez a hónap elrohant és bizony csak 4 felnőtt könyvvel és 2 gyermekirodalommal tudtam jönni.

A hónap legelején írtam A Bosszúállóról, ami bár egy sorozat harmadik része, de mivel a kötetek nem folytatásosak, ez így cseppet se rontott az olvasmányélményen. Nagyon tetszett a történet így nagyon örültem annak, hogy elég hamar be tudtam szerezni a széria kezdő kötetét, A könyörtelent. Sajnos az indulásról már nem tudtam annyira pozitívan nyilatkozni. :o(
Aztán írtam még a Hajótöröttekről, ami a borítójával vett meg magának. Sajnos maga a tartalom már annyira nem nyerte el a tetszésemet.
És ha már befolyásoló tényezőkről van szó, így jártam Az Ezüst Csillagal is. A sok pozitív vélemény miatt olvastam el a könyvet, ha már lehetőségem adódott rá. Nem volt rossz, de azért áradoznom se sikerült róla. Számomra egy szimpla egyszer olvasós történet.

Igyekszem tartani magamat a fogadalmamhoz és a hónapban még két gyermekirodalommal is jöttem. Méghozzá a Vakációs füzet 1. részével és a A dühös polippal.

A rovatok is frissültek, így a Ti kérdeztétek keretén belül válaszoltam arra a kérdésre, hogy Melyik kötelező olvasmányt nem olvastam el anno?, Mi az a könyv, amihez nagy reményeket fűztem, végül mégis csalódást okozott?, Mit teszek, ha rám jön az olvasási válság (reading slump)?, Ha meg szeretnék venni egy könyvet és nem pedig könyvtárból kivenni, akkor azt az interneten veszem meg vagy boltban?, Hogy szoktam olvasni?.
Valamint a Kitekintő és Az ajánlok egy könyvet a figyelmedbe! is frissült.

És persze a hónap legfontosabb eseménye a 6. blogszülinap volt. :o) Hihetetlen, hogy ennek is eljött a napja, 6 év! 6 év az életemből, mindez 756 könyvvel az oldalon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése