2016. március 4., péntek

Francz Magdolna, Ősz Gábor: Otthonunk, Magyarország

Tudom, hogy 2013-ban megjelent ennek a könyvnek egy frissebb, bővített kiadása, én ettől függetlenül a régebbi példányról fogok most írni nektek, mely 2008-ban jelent meg a Mi micsoda 100. köteteként.
Gondolom minden szülő egyetért velem abban, hogy minden kisembernek ismernie kell a hazája történetét, a látványosságokat, a tudnivalókat. Ebben ez az 50 oldalas könyvecske segítségünkre lehet.

Kiadta: Tessloff Kiadó (2008.)
Oldalszám: 52
Mely korosztálynak szól leginkább az Otthonunk, Magyarország?: véleményem szerint találhatunk benne olyan információt, amivel egy óvodást is le tudunk kötni, de leginkább tán a kisiskolásoknak szól.

Mi az, ami tetszett nekem benne?: az egész könyvecske. Tényleg minden megtalálható benne, amiről ennek a korosztálynak tudnia kell, elhangzanak az iskolai tanórákon, meg úgy általánosságban, jó ha tud róla.
Minden tájegységet, az ottani tudnivalókat, hagyományokat, történelmet bemutatja. Röviden, tömören, informatívan, úgy, ahogy a kisiskolásoknak ezt kell. Nem sok, nem kevés, így könnyen meg tudják jegyezni az okosságokat. És persze ott vannak segítségnek az illusztrációk, a képek, melyek még jobban feldobták a könyvet. Én tényleg csak ajánlani tudom a szülők figyelmébe, kihagyhatatlan kötetnek tartom!

Mi az, ami nem tetszett benne?: nem volt olyan.

Gyerkőc véleménye a könyvről?: "Anya, elmegyünk megnézni a ezeket a hatalmas leveleket?" (utalva a Füvészkertre) Ezt tudja még ez a könyvecske. A gyerek el akar menni, látni akarja a benne megismert látványosságokat, tudni akar, magába szívni az információkat. És pont ez a lényege, nem?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése