2013. május 2., csütörtök

Áprilisi összefoglaló

Áprilisban ezekről írtam:


Nem lehet a szememre vetni, hogy mellőztem volna a hónapban a gyermekirodalmat, mert bizony 6 könyvecskével is jöttem: Bonny Becker: Medve aludni megy, Erwin Moser: Hol lakik a kisegér?, Christian Tielmann: Barátom, Berci 1. és 2., Pierdomenico Baccalario: Az időkapu, Marék Veronika: Annipanni, mesélj nekem!, Bartos Erika: Bogyó és Babóca jelmezbálban. Mindegyik nagyon aranyos, édes volt, csak ajánlani tudom a szülők figyelmébe.

És akkor evezzünk is át a felnőtt vizekre. Egyértelműen a hónap vezető műfaja a romantika és az erotika lett, többnyire ilyen történetekkel boldogítottalak titeket. Voltak jobbak, rosszabbak, nagyon rosszak, úgyhogy hullámzóak voltak az értékeléseim rendesen.
Történelmi romantikus: Julia Quinn: Miss Miranda Cheever titkos naplója (4*), Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya (2*), Julia Quinn: A herceg és én (4*).
Erotikus: Raine Miller: Meztelenül (1*), Tiffany Reisz: A szirén (4*), Lora Leigh: Buja éjszakák (3*), Sylvia Day: Melléd láncolva (2*), Sylvia Day: Hozzád kötve (3*).
Fantasy: fantasztikus elemekkel tűzdelt kötetek is sorra kerültek, mint pl.Vivien Holloway: Pokoli szolgálat (4*), Helena Silence: Enigma (2*), Alma Katsu: Halhatatlan (4*), A. O. Esther: Hívogat a fény (4*) c. regényeik. Az első kettő, első könyves hazai szerzők munkája. Az Enigma annyira nem nyerte el a tetszésemet, kicsit tán erőltetett is, de a Pokoli szolgálat megérdemel egy kis figyelmet. A. O. Esther sorozatának a második része a Hívogat a fény, amit szintén ne hagyjatok ki, ha az Elveszett lelkeket már olvastátok!
Ifjúsági irodalom: sorra került A Szent Johanna gimi befejező kötete is (Leiner Laura: Örökké (5*)), sajnos vége lett. :o(
Szórakoztató irodalom és történelem: a végére maradt Claudia Carroll: Ha ez a mennyország, kérem vissza a pénzem! (3*) és a Theresa Révay: A hársak felett az ég-je (4*). Az előbbi csalódás volt, az utóbbi pedig annyira nem, de nem tudta hozni a Párizs fehér fényeinek a hangulatát. Ennek ellenére tetszett, csak valami hiányzott belőle.


Ami a blogéletet illeti:


A rovatokkal hadilábon álltam, csak most vettem észre, ahogy gyűjtöttem ki a linkeket.
A Kérdezz! Felelek!-kel egyszer jelentkeztem a hónapban, akkor pedig arra voltam kíváncsi, hogy Szoktatok a könyvekbe hozzáfűzéseket körmölni?.
Az Alkotóműhelyben Anyák napja alkalmából egy szívecskés origami könyvjelzőt mutattam nektek.
Tudtam jönni az Ajánlok egy könyvet a figyelmedbe!-nnel is, ugyanis @Johanna osztotta meg velem/velünk a Gyönyörű sorscsapásról szóló könyvajánlóját. Várom továbbra is az e-maileket!
Új sablont is kapott az oldal, remélem tetszik. ;o)
És sikeresen kiértékeltem a szülinapi nyereményjáték során készített felmérést, így az eredményt is olvashattátok. (A felmérés eredménye)
A statisztikába belemenni nem fogok, de azt megemlíteném, hogy a hónap legolvasottabb bejegyzése a Smaragdzöld (322) lett és erre is kerestek rá a legtöbben, jutottak így el a blogra.


Az értékelések alapján pedig 


lássuk, milyen hónapot zártam:
5*- 1 db ► így nyugodt szívvel tudom kijelenteni, hogy a legjobban ebben a hónapban A Szent Johanna gimi befejező része, vagyis az Örökké tetszett.
4*- 7 db
3*- 3 db
2*- 3 db
1*- 1 db► vagyis a hónap legrosszabb könyvélménye a Meztelenül lett, de ezzel szerintem senkinek se okoztam meglepetést. :oS


Ami a nagyvilágot illeti:


Idén, április 18-21.-e között rendezték meg a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált. Most se jutottam el (eddig összesen csak 1X volt alkalmam részt venni rajta), ezért se jöttem az erről szóló bejegyzéssel, de remélem, hogy a Könyvhéten ott leszek majd.
Ami tán még szóra érdemes, hogy az Ulpius-ház Könyvkiadó sorban fogja megjelentetni az erotikus-romantikus regényeket, egyszerűen el fogják árasztani a könyvpiacot. Ez egy kisebb felháborodást okozott, mindenki el tudja dönteni, hogy örül-e ennek avagy sem. Őszintén szólva, már nekem is kezd a könyökömön kijönni a téma, holott nem vagyok a műfaj ellen egyáltalán, de akkor is.


És mely könyvekről szóló bejegyzésekre számíthattok májusban?:

  • Alex Flinn: Csók, pont jókor
  • Francoise Sagan: Jó reggelt, búbánat!
Illetve előolvasás keretében jelenleg Benjamin Percytől olvasom a Vörös Holdat.

4 megjegyzés:

  1. Óh! A Jó reggelt búbánat nekem nagyon nem jött be :( Remélem, hogy neked jobban fog tetszeni, mert ahogy látom kb közös az ízlésünk. Kívácnsi leszek a postodra majd! Szuper könyveket szereztél be áprilisban is.

    VálaszTörlés
  2. Én se voltam elájulva tőle, 3* adtam rá. Nem rossz igazából, csak olyan hideg, merev, meg alapból másra számítottam. Egyszer elolvastam, de többet nem fogom.
    (Hamarosan megírom a bejegyzést is majd róla.)

    VálaszTörlés
  3. Nálam is egyszer olvasós. A vers az elején tetszett, aztán kb a csaj hisztijei maradtak meg. Majd visszajövök a blogpostért, kíváncsi vagyok te hogy láttad :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem a vers se tetszett. :oS

    VálaszTörlés