2012. szeptember 2., vasárnap

Augusztusi összegzés

Augusztusban ezekről írtam:


Sajnos, amikor készítettem a montázst akkor láttam, hogy ebben a hónapban nem hogy több gyermekirodalomról lett volna szó, mint júliusban, hanem egyre se került sor, szóval pirulok is ezerrel. A következő lépésem az lesz, hogy nekiállok a gyerekkönyves bejegyzéseknek, mert amilyen tyúkeszem van néha, még a végén ebben a hónapban is kimegy a fejemből.

No de akkor lássuk, mikről volt szó augusztusban:
Szerencsém volt a Vérbe öltözött Annához, ami egy könnyed kis szellemes ifjúsági történet. Ha az olvasó nem vár tőle többet, mint ami, akkor kellemes órákat fog tölteni az olvasásával.
Az Angelology az egyik olyan bejegyzés, amivel húztam az időt, pedig nagyon tetszett és remélem, hogy meg fog jelenni majd a folytatása is. Nem romantikus irodalom, mint ahogy számítottam rá, hanem inkább kalandregény, krimis és persze fantasy beütéssel.
A Zsendülő vetést jó volt újra olvasni és ajánlom főleg a tizenéves fiatalok figyelmébe. Érdekes lehet összehasonlítani a mai ifjúsági irodalommal és belegondolni, hogy a szüleink tiniként mit olvastak és mit olvasunk mi.
A Van valaki odaát? kicsit nehezebb eset volt. Teljesen az volt bennem, hogy romantikus történet lesz, erre kaptam egy rettentő fájdalmasat. Arról szól, hogyan birkózik meg egy fiatal nő az egyik legnagyobb fájdalommal: a párja elvesztésével.
A Csábítás. ... Hm. Nagyon kíváncsi voltam erre a könyvre, de valahogy még se jött be. Nem tudtam a karaktereket magam elé képzelni és annyira egysíkú volt az erotika is benne, hogy untatott.
Egy újabb Susan Elizabeth Phillips regényhez is szerencsétek lehetett, az Angyali csókhoz, ami sajna annyira hű de jó nem volt, de azért persze SEP rajongóknak nem szabad kihagyni.
Johanna Lindsey könyve pedig kiábrándító volt számomra több szempontból is.
A Pemberley-krónikák a másik nem szeretem történet volt. Szegény Austen szerintem forog a sírjában.
Az Anne otthonra talál gyermekkorom kedves emlékeit juttatta eszembe. Imádtam olvasni! Aranyos, bájos, könnyed történet, mindenkinek egyszer próbát kéne tenni vele.
A Madame Tussaud pedig szintén szeretem könyv volt. Michelle Moran már a Nefertitiben is nagyon jól tudta keverni a valós történelmet a szórakoztató irodalommal, ebben a könyvben pedig újra sikerült alkotni neki, nagyon tetszett.

Ami a blogéletet illeti:

Idén is indult a blog a Goldenblog versenyen Kult-szórakozás kategóriában. Szeptember 6-ig még lehet szavazni az oldalra, ha eddig nem tetted meg és úgy érzed, hogy meg kéne. ;o)
Továbbá átléptük a 200.000 látogatottságot, ezért újra nyereményjátékot indítottam (Nyerj egy példányt a "Fogadj rám"-ból!), amin még részt lehet venni, ha eddig kihagytad volna.
"Kérdéses" díjat kaptam Gicától, amit ismét köszönök. Válaszoltam 11 kérdésre és elárultam magamról 11 dolgot.
A Barangolásban a Madame Tussauds panoptikumokra igyekeztem egy picit felhívni a figyelmeteket.
Az Alkotóműhellyel egyszer jelentkeztem a hónapban. Igaz, hogy nem épp hagyományos könyvjelzőt mutattam nektek, de én pl. ezt a kis követ a mai napig használom, igaz, inkább levélalátétnek.
A Musing Mondays és a Top10 Tuesday során kiderült, hogy fordult már elő olyan velem, hogy újraolvastam egy könyvet és megállapítottam, más lett a véleményem róla, mint az előző olvasás során. Azt is elárultam, hogy ritkán, de szoktam nassolni olvasás közben. Pl. egy kis mogyorós csokit vagy sajtos chipset. Bár nem mostanság, mivel ugyebár most lefogyok mizériában vagyok már 1 hete és eddig nagyon jól állok. Az is kérdés volt, hogy mi vonz és mi taszít egy könyves blogban, erre is válaszoltam. Továbbá megmutattam, hogy melyik 10 könyvet szeretem a blog indulása óta.

Ami a nagyvilágot illeti:

Ez a rész érdekes lesz, ugyanis most így hirtelen semmi se jut eszembe, ami foglalkoztatta volna a "nagyvilágot" ebben a hónapban.
A szürke ötven árnyalata még mindig fel-feltünedezik az oldalakon (amúgy én is befejeztem tegnap és nekem tetszett, hamarosan majd írok is róla), itthon inkább negatív értelemben.
Liptai Klaudia állítólag könyv írásába kezdett, méghozzá egy krimibe, ha esetleg valakit érdekelne.
Más már nem jut eszembe.

Mi várható szeptemberben?:

Most már ígérem, hogy tényleg jönni fogok gyermekirodalommal, neki is fogok esni, amint tudok a bejegyzések megírásának. De ezeket már olvastam (igaz, nem gyermekirodalom), szóval várható a bejegyzés róluk:
  • Susanna Kubelka: A szétfeszített fűző 
  • Jennifer Crusie: Álmaimban kísértesz 
  • Diana Gabaldon: Szitakötő borostyán 
  • Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág 
  • E. L. James: A szürke ötven árnyalata 
  • Sarah Dessen: Altatódal
Továbbá olvastam egy érdekes bejegyzést egy esetleges zombi megszállásról, így be van tervezve, hogy írok erről is bővebben, na meg A szürke ötven árnyalata miatt van bennem néhány gondolat, aztán ezek vagy megszületnek bejegyzés formájában vagy nem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése