2012. szeptember 19., szerda

"Waiting On" Wednesday (25.)- Várólistára ...

Mi is az a "Waiting On" Wednesday"?: amolyan várható megjelenéses rovat, amit Jill hozott létre a blogjában. Minden héten 1 könyvet mutatnak be a bloggerek, amit valamiért várnak, miért, mikorra várható, stb., majd a bejegyzés linkelése Jill aktuális blogbejegyzéséhez.

Miért is keltette fel ez a könyv az érdeklődésemet? Nagyon érdekesnek tartom, amikor külföldi szerző kishazánkról ír, teszi a története középpontjába az országunkat, történelmünket. Miért? Hogy jutottunk eszébe? Mennyire sikerül neki visszaadni a hazai érzetet?

Várható hazai megjelenése:
október 9.
Kiadja: K.U.K. Kiadó
Oldalszám: 240
Ára: 2.000
"A hetvenes évek közepe, Budapest. Eva és Douglas házassága épp most hull darabokra. Eva a múltjával birkózik: a háború utáni Magyarországon született, ahonnan gyerekként Új-Zélandra került. Ott, idegen földön nőtt föl, ahol szüleit továbbra is kísértette a háború, a kivégzések, a vasfüggöny mögötti élet. Ő pedig próbált megküzdeni ezzel a nyomasztó örökséggel, és a kulturális különbségek ellenére a lehető legtökéletesebben beilleszkedni, asszimilálódni, felejteni. Most mégis visszatért..."

Ann Beaglehole rendkívül élesen, ám szókimondó humorral meséli Eva történetét - a szerelem, a család, az eltéphetetlen kötődések meséjét, melyben a gyerekek - míg a felnőttek múltjuk kísérteteivel küzdenek -megpróbálnak beilleszkedni új hazájuk ragyogó, szabad világába.
A regény a bevándorlók könyve is egyben, a múlt partjaitól való elsodródásé, annak ígérete nélkül, hogy valahol biztonságos kikötő vár az utazóra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése