2012. szeptember 17., hétfő

Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Eredeti címe: Glitter Baby (1987.)
 Itthon kiadta: Victoria Kiadó (2010.)
Oldalszám: 418
Ára: 3299
 Forrás: könyvtár
"A nagykorúvá válás regénye. Fleur Savagar története. Lelkiismeretlen szülők szerencsétlen gyermekének története. Fleur anyja enyhén szólva gátlástalan. Hollywood megszállottja, egy álomvilágban él, ahol a színészek az istenek. Mindent megtesz, hogy sztárok között lehessen. Fleur apja egy manipulátor, bosszúszomjas és teljesen öncélú ember. Fleur azzal járt a legjobban, hogy születésekor eltaszították maguktól, és zárdába küldték nevelkedni. Fleur szülei kisiklott életének, megszállottságuknak, vágyaiknak játékszere. Anyja tőkét kovácsol lélegzetelállító szépségéből, és fotómodell-színésznőt farag belőle. Fleur egyiket sem csinálja szívesen, viszont mindkettő lehetővé teszi anyjának, hogy minél több szép, de legfőképpen híres ember figyeljen fel rá. Fleur, aki még mindig nem bírta megemészteni kitagadottságát, az anyja kedvében akar járni és behódol egy olyan életmódnak, melyhez egyébként semmi kedve. A burokban nevelkedett lányt senki sem készítette fel a hirtelen rászakadó csillogásra. Elbűvölő szépsége kaput nyit egy játékokkal és titkokkal teli világra, mely az ártatlanságát fenyegeti. A szívét azonban még senki sem fenyegette amíg nem találkozott Jake Korandával. Jake Koranda szexis, szellemes, mégis mély érzésű. Megkeseredett, de csak annyira, hogy vérezzen érte a szívünk. A vonzó színész, aki beleegyezik, hogy Fleur játssza a főszerepet az általa írt filmben, melyben ő is szerepel, először csak üresfejű sztárpalántának tekinti Fleurt. Ám a lány több mint csillogó máz és keményebb, mint Jake hinné."


Wynette, Texas #3

Nem tudom mi van velem az utóbbi hetekben, de nehezen megy az írás. A könyveket ugyanúgy falom, továbbra is szeretnék írni azokról, amiket olvastam, de mégis inkább halogatom az egészet és csak pakolgatom egymásra a már elolvasott könyveket az írni akarok róla polchelyemen.
Itt van pl. ez a SEP könyv. Nagyon tetszett, újdonság, különlegesség volt az írónőtől és mégis mióta hevert szegényke itt a gép mellett, hogy nekiálljak megírni róla a bejegyzést!

A könyvtár a nyári szabadságuk után igazi kincsesbánya lett. Mindenki egyszerre hozta vissza a jobbnál jobb könyveket, úgy kellett visszafognom magamat.
Amikor megláttam a Csillagvirágot, annyira- de annyira örültem. Nagyon kíváncsi voltam rá, mert sokan csak úgy jellemezték, hogy jó, valahogy más is, mint a többi regény az írónőtől. Milyen igazuk lett!

Bár a Csillagvirág is romantikus történet, ugyanúgy megvan benne minden, mint a többi SEP könyvben, de mégis kiemelkedőbb. A karakterek, a cselekmény jobban kidolgozottabbak, jobban felépítettebbek.
A molyon olvastam egy értékelést, amiben fejlődésregénynek jellemezték és van ebben valami. A karakterek olyan fejlődésen esnek keresztül, amik igazán nem megfigyelhetőek az írónő történeteiben. Kicsit úgy is érzek ezek után, mintha más könyvei összecsapottak, lebutítottak, leegyszerűsítettek lennének.

A történet röviden: A történet Belindával veszi kezdetét. Fiatal, 18 éves, csinos lány, aki odáig van a sztárokért. Egy napon megismerkedik a 46 éves Flynnel, aki öregecskedő színész, de mégis csak sztár, így a lány szinte a lábai elé veti magát. A férfi odáig van a nála jóval fiatalabb lányért, egy ideig egész jól elvannak. Aztán színre lép a férfi régi ismerőse, Alexi és érezni lehet, hogy régi vetélkedés lappang a két férfi között. Alexit megbabonázza Belinda fiatalsága és szépsége, így kapva kap az alkalmon, amikor Flynn elhagyja a lányt. Kezdetben Belinda visszautasítja őt, de aztán rájön, hogy várandós, esélye egyedülálló anyaként nem lenne, így hozzámegy a férfihez és reménykedik abban, hogy majd elhiszi, övé a gyerek.
Amikor megszületik a kislány, szinte azonnal apácák nevelésére bízzák őt. Alexi nem kíváncsi rá és bár Belinda él-hal a lányáért, nem látogathatja őt olyan sűrűn, mint szeretné.
Fleur szépen nő, cseperedik, gyönyörű fiatal lány lesz belőle és ekkor Belinda rájön, hogy a lánya megadhatja neki mindazt a csillogást, amit ő nem tudott megszerezni magának.
Híres fotómodellt csinál belőle, majd Fleur elkezd játszani is egy filmben, ahol a partnere nem más lesz, mint a dögös Jake Koronda. ...

Tetszett-e?: Egyértelműen igen. Az egyik legjobb SEP történet. Tetszett, hogy a karakterek szépen ki voltak dolgozva, a fejlődésüket végig lehetett követni. A cselekmény nem volt összedobott, minden a helyén volt. Romantikus volt és az erotikus részekkel se esett át a ló túloldalára, ami nem lenne már olyan SEP-es.
Kellemes olvasmány volt.

A karakterek:
a.) aki nem volt szimpatikus: Belinda az elejétől kezdve rettentő unszimpatikus volt nekem. Főleg amikor eljutottam odáig az olvasásban, hogy azért nem szereti Alexitól született fiát, mert a lányát kénytelen volt mások nevelésére bízni. Milyen anya az olyan, aki így bünteti a saját gyermekét?
  "A szerelem, én már csak tudom, múló érzelem, amit legkielégítőbben egy jó baszással lehet csillapítani."
b.) aki szimpatikus volt: Fleur személyisége viszont az első perctől kezdve megfogott. Tényleg amolyan rút kiskacsa, aki nem hiszi el, hogy igazából milyen gyönyörű, mint ahogy a fülszövegben is olvasható.
Jake meg? Őt igazából nem tudom hova tenni. Nem volt negatív szereplő, de teljesen pozitívnak sem érzem. Inkább amolyan tipikus pasi, tipikus pasi észjárással.

A történet:
a.) ami tetszett: igazából az egész úgy ahogy volt, bejött. Azt a fajta rajongást nem értettem a színészek iránt, amit Belinda érzett, de Fleur amolyan híd volt az egyszerű ember és a híres ember között és ez bejött.
b.) ami nem tetszett: nem értem, hogy miért kellett éveknek eltelnie, hogy a két fiatal újra találkozzon. Persze-persze, Fleur miatt szükség volt az időre, hogy kiforrjon, de akkor is! Alig vártam, hogy végre újra összefussanak.

Összességében:
Olvasmányos történet, igazi különlegesség SEP-től. Aki szereti a történeteit, ki ne hagyja!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése