2012. augusztus 31., péntek

In My Mailbox (6.)- A postás mindig kétszer csenget

Mi is az az In My Mailbox?: Ez az esemény Kristi blogjáról indult. A résztvevő bloggerek hetente, havonta -kinek, hogy- beszámolnak egy-egy bejegyzésben arról, hogy az adott héten/hónapban milyen könyveket vettek, kaptak recenzióra, kölcsön, cseréltek, kölcsönöztek a könyvtárból, stb. Majd pedig linkelik a bejegyzésüket Kristi aktuális bejegyzéséhez.


Nos, most én magam is döbbenten ülök itt a gép előtt és nézem ezt a képet. Atya ég!
Minden hónapban nyitok egy mappát a gépen és töltöm folyamatosan az új beszerzéseket, hogy ne legyen kavarodás. Így amikor elkezdtem kihordani a konyhába a könyveket, már akkor éreztem, hogy belehúztam rendesen augusztusban, de igazán akkor láttam a mennyiséget, amikor így egymásra raktam őket.

 

 

 

 

Augusztusi beszerzések


recenziók
A hónap elején megkaptam a Könyvmolyképző Kiadótól Diana Gabaldon: Outlander 2. részét és Sarah Dessentől az Altatódalt.
Már mind a kettőt olvastam, tetszettek, hamarosan jövök a bejegyzésekkel is.

Aztán szép lassan kezdtem rákattanni a rukkolára. Legszívesebben agyba-főbe happoltam volna, de szerencsére sikerült elég hamar leállítani magamat, hogy azért ésszerűen csináljam, ne olyan könyveket szerezzek így be, amiket ki tudnék venni a könyvtárból vagy épp pár száz forinttért meg tudnék venni bárhol. Persze volt, ami így is becsúszott, de összességében szerintem sikerült jó könyveket kiválasztanom.
rukkoláról
Először is itt van Kertész Erzsébettől a Gyönyörű nyár. Na igen, tudom, ő pont az a kategória, amit be lehetne szerezni pár száz forintért, de amikor megláttam az oldalon, azonnal lecsaptam rá, nem tudtam otthagyni, kellett nekem.
Az Avrelia (Lynne Reid Banks) amolyan hirtelen felindulás volt. Megláttam, eszembe jutott, hogy fenn van az egyik szeretném majd elolvasni listámon, akkor minek várjak a beszerzésével? Itt van, van happolási lehetőségem, hát akkor jöjjön! Így meg is kaptam.
A szétfeszített fűző (Susanna Kubelka) az egyetlen happolt könyv, amit olvastam is már és nem bántam meg, hogy elvittem.
Az utolsó 3 pedig nagy favorit nálam. A 2 Kelly Kiadós könyv (Susan Donovan: A kitartott nő, Jennifer Weiner: Kismamák pácban) már rég óta érdekelt, a 2+2 akcióban gondolkodtam is rajtuk, de szerencsére sikerült itt szert tennem rájuk.
A megsebzettre (Sophie Andrews) pedig rég óta kíváncsi voltam, így az se érdekelt, hogy pár száz Ft-ért le van akciózva az egyik webáruházban, mégis elvittem. ☺

vásárolt
És ha már Kelly 2+2 akció, most már nem tudtam kihagyni, ezeket szereztem be:
Az Álmaimban kísértesz-et (Jennifer Crusie) már olvastam és hát. ... Nem vagyok elájulva tőle.
A Tudsz titkot tartani? (Sophie Kinsella), Száguldás a szerelembe (Jennifer Crusie), Csörögj rám! (Sophie Kinsella) még egyelőre várat magukra, de nagyon kíváncsi vagyok rájuk. Főleg a Csörögj rám!-ra.
És akkor a hónap vége felé megkaparintottam E. L. James: A szürke ötven árnyalatát is. Már olvasom és bejövős. :oP

könyvtár
Aztán a hónap vége felé nyitott a nyári szabadság után a könyvtár is, így oda is elruccantunk már a nyitás napján Gyerkőccel. Ilyenkor a legjobb, mert mindenki egyszerre hozza vissza a könyveket és egy csomó finomságra lehet bukkanni. Most is úgy kellett visszafognom magamat, hogy ennyi olvasatlan könyv mellé, ne tetézzem csak a "gondokat".
A kosárban landolt a Zsendülő vetés (Colette) és a Csillagvirág (Susan Elizabeth Phillips), amiket már olvastam is. A garabonc (Kristin Cashore) és a Baby Jane (Sofi Oksanen) még vár a sorára.

Úgyhogy sikerült egész jó kis hónapot zárnom. ;o) Szeptemberre vásárlás terén csak a Szürke 2. része van betervezve, aztán persze ki tudja mi lesz az eredmény a hónap végére. ☺

4 megjegyzés:

  1. Húúú, hát mit is kívánjak. Jó olvasást, hajrá :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, sikerült alkotnom. :o) Aztán kezdődik a probléma, amikor az emberke nem tudja eldönteni, hogy akkor melyiket is olvassa, mert legszívesebben mindegyiket, most azonnal, egyszerre. :o)

    VálaszTörlés