2012. augusztus 26., vasárnap

Heti összefoglaló (11.)

forrás

Amikről a héten írtam:

 

 

 

Elkezdődött a hét:

Musing Mondays- Kérdezz! Felelek! (19.)
 
Mi is az a "Musing Mondays"?: ez az esemény a Should Be Reading blogról indult. Lényege az, hogy minden Hétfőn a blog írója -MizB- feltesz egy kérdést, amire aztán válaszolhatsz a blogodban, majd pedig a linkeled a bejegyzésedet az adott bejegyzéséhez. 
Előfordult már, hogy újraolvastál egy könyvet és megállapítottad, hogy más lett a véleményed róla?
Igen. Sőt, olyan is volt, amikor nem olvastam újra, pusztán csak eltelt pár hét, hónap és amikor visszaemlékeztem a könyvre, már nem tartottam annyira jónak.

Top10 Tuesday- Leg-leg-leg (14.)

Mi is az a Top10 Tuesday?: a kitalálója The Broke and the Bookish blog, a lényege pedig az, hogy minden Kedden, megadott kritérium szerint egy Top10-es listát kell összeállítani. Majd a közzé tett bejegyzésedet linkelni az ötletet adó blog aktuális bejegyzéséhez.  
Top10 könyv, amit a blog indulása óta szeretsz.
Hosszú kihagyás után újra Top10 Tuesday. Kezdek rájönni arra, hogy miért is olyan nehéz írni a megadott témában: egyszerűen csak nem tudok kiválasztani 10 könyvet, ami épp megfelelne a megadott kritériumoknak.
Az e heti is amolyan, inkább ezek jutottak most eszembe.
Sorozatoknál a kezdőkötetet adtam meg, hisz minden azzal kezdődött.
  • Pierrot- Szélesi Sándor: Jumurdzsák gyűrűje
  • Sofi Oksanen: Tisztogatás
  • Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled
  • Gail Carriger: Soulless- Lélektelen
  • Justin Cronin: A szabadulás
  • Rachel Vincent: Stray- Kóborok
  • Leiner Laura: A Szent Johanna gimi- Kezdet
  • Simone Elkeles: Tökéletes kémia
  • Kerstin Gier: Rubinvörös
  • Nalini Singh: Angyalvár

És folytatódott:

Lássuk-lássuk, mi történt a héten? Kezdődött azzal, hogy visszafestettem jó pár év kihagyás után újra feketére a hajamat. Utoljára gimisen voltam "fekete démon" és döbbenetes volt látni magamat 9 évvel idősebb kiadásban, amikor először tükörbe néztem.
Csatlakoztam egy fogyiklubbhoz, start a héten, finish pedig december vége, aztán majd elválik, hogy sikerülni fog-e. ;o) ... Tudom, nem könyves téma, de úgy vagyok vele, minél többen tudnak róla, hátha annál kitartóbb leszek. :o)
Véget ért a könyvtárunk nyári szabadsága, így könyvtáraztunk egyet Gyerkőccel.
Sikeresen vettem egy olyan könyvet elég jó áron, amire fájt a fogam rendesen. Kitaláljátok melyikről van szó? ;o)

 

Amiket a héten olvastam:

Tudom, úgy terveztem, hogy a hetet az Altatódallal (Sarah Dessen) kezdem majd, de aztán elmentünk a könyvtárba, kivettem pár könyvet és nem tudtam ellenállni a Zsendülő vetésnek (Colette). Ezzel kezdtem, majd utána nagyon kacsingatott rám a Csillagvirág (Susan Elizabeth Phillips) is, így azzal folytattam. Egyiket se bántam meg.
Jelenleg pedig az Altatódalt olvasom és eddig nagyon tetszik. :o)

Milyen jó kis akciót láttam?

Eredeti ára: 2.990 Ft
"Clara Gardner nemrégiben szerzett tudomást arról, hogy félig-meddig angyal. Az ereiben csörgedező angyalvérnek köszönhetően nemcsak okosabb, erősebb és gyorsabb, mint az emberek (akik közé mostantól már nem számíthatja magát), hanem rendeltetést is kap, azaz el kell végeznie valamit ezen a világon. Csakhogy nem könnyű kiokoskodnia, mi is ez a feladat. Látomása -pontosabban az ott megjelenő erdőtűz és vonzó külsejű idegen- hatására új városba költözik, új iskolába kerül. Miután megismerkedik Christiannel, aki nem más, mint -a szó szoros értelmében- álmai fiúja, kezd összeállni a kép, ám ugyanakkor minden összezavarodik. Feltűnik ugyanis egy másik srác, Tucker, akinek szemlátomást Clara emberi vonásai tetszenek.
Ahogy Clara próbál kiigazodni az érthetetlenné vált világban, addig nem sejtett veszélyek mellet olyan döntési kényszerekkel is szembesül, amelyekről nem is hitt volna, hogy bekövetkeznek az életében - őszinteség és színlelés, szerelem és kötelesség, jó és rossz között kell választania. Végre a látomásból ismert tűz is föllobban, de vajon Clara készen áll-e, hogy vállalja a sorsát?
Az "Angyalsors" megindító mese szerelemről és sorsról, egy lány vívódásáról, hogy a szabályokat kövesse vagy inkább a szívére hallgasson.
A regény egy trilógia első része, amely már az egész világon nagy sikert aratott. A második kötet 2012 őszén fog megjelenni."

És tudjátok, hamarosan jön a második része!

Egy kis blogstatisztika:

Kezdem most már azt hinni, hogy a véletlenül ide tévedők 99%-át A Szent Johanna giminek köszönhetem. :oP

És mik a tervek jövő hétre?

Ovi előtti utolsó hetünk. ... Jövő héten ilyenkor már izgulni fogok a másnapi ovi kezdés miatt. :o)
Befejezem szerintem az Altatódalt, a többi a jövő zenéje. Még a felénél se tartok.
Ill. jó lenne megírnom 2 gyerekkönyvről is a bejegyzést, amit beterveztem még.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése