2012. augusztus 8., szerda

"Waiting On" Wednesday (19.)- Várólistára ...

Mi is az a "Waiting On" Wednesday"?: amolyan várható megjelenéses rovat, amit Jill hozott létre a blogjában. Minden héten 1 könyvet mutatnak be a bloggerek, amit valamiért várnak, miért, mikorra várható, stb., majd a bejegyzés linkelése Jill aktuális blogbejegyzéséhez. 

Miért is választottam ezt a könyvet erre a hétre? Mostanában nagyon érdekelnek a disztópikus, posztapokaliptikus történetek, így került fel a listámra a Hervadás is. Hivatalos fülszövege még nincs, mint ahogy pontos dátum sem a megjelenésére tudtommal, de azért néhány infót sikerült összeolvasnom róla.
 Lauren DeStefano: Hervadás
Eredeti címe: Wither
Kiadja: Cartaphilus Könyvkiadó
Várható megjelenése: 2012.

"Időben a III. vgh. után vagyunk, amikor is a megmaradt emberiség genetikai időzített bombává vált egy vírus következtében. A férfiak 25 éves korukban, a nők pedig 20 éves korukban meghalnak.
Emiatt persze a társadalomban hatalmasra nő az erőszak és a bűnözés.  A nőket elrabolják, eladják, így kényszerítve őket arra, hogy minél több gyereket szüljenek.
A főszereplő a 16 éves Rhine, akit szintén erre a sorsra jut. Férjhez adják, betekintést kap a gazdagok életébe, a férje szerelmes belé, de neki egy célja van csak: megszökni és megtalálni az ikertestvérét.
Aztán ott van még az apósa, aki minden áron meg akarja találni az ellenszert, hogy megmentse a fiát. Akár úgy is, hogy holttesteket gyűjt össze és úgy kísérletezik rajtuk."


* remélem marad az eredeti borító, szerintem nagyon szép
** és amúgy egy trilógia első részéről van szó. A második Fever címmel 2012 februárjában jelent meg angolul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése