2012. augusztus 13., hétfő

Larissa Ione: Csábítás

Eredeti címe: Pleasure unbound (2008.)
Itthon kiadta: Egmont Kiadó (2012.)
Oldalszám: 440
Ára: 3999
Forrás: kiadó

Daemonica #1

Amikor jött a hír, hogy az Egmont Kiadó megjelenteti Larissa Ione Daemonica sorozatának első részét, szinte futótűzként futott végig a hír a közösségi oldalakon, blogokon. Szó szerint úgy éreztem, mintha vibrálni kezdett volna a levegő a romantikát kedvelő olvasók körében és kezeiket tördelve számolták vissza a napokat. Ezek után szinte figyelmen kívül se lehetett hagyni a könyvet.
Köszönhetően a kiadónak, a megjelenése után nagyon gyorsan kézhez kaptam és még aznap neki is estem az olvasásának. Mire számítottam? Egy nagyon erotikus történetre, ami nyilván kapott egy körítést, de az erotika lesz a középpontban.
Nos igazam lett, de nem úgy, ahogy számítottam rá.

Hátteréről annyit, hogy egy olyan világban játszódik a történet, amelyben az emberek között élnek a vámpírok, démonok és társaik. Tayla vadász, akinek a feladata végezni a démonokkal, de aztán minden megváltozik, amikor egy napon a démonkórházban tér magához.
A másik főszereplőnk Eidolon, aki démon orvos, méghozzá nem is akármilyen. Azon kívül, hogy nagyon szexi, van egy bizonyos képessége: kedvező feltételeket tud teremteni a női testben a megtermékenyüléshez. (Nesze neked mesterséges megtermékenyítés.) Csakhogy épp az átalakulása előtt áll, így két út áll előtte: vagy gyorsan párt talál magának és akkor boldogan élnek, míg meg nem halnak vagy ha ez nem történik meg, akkor még a futó vadászkutyára is rá akar majd ugrani az átalakulása után. 
A történet ott veszi kezdetét, hogy Taylat beviszik a démonkórházba és Eidolon kezelésbe veszi. (Hm, egyelőre nem úgy.) Megmenti a lány életét, de közben arra is fényt derít, hogy félig démon.
Aztán szegény pasi, aki minden nőt szeretne megtermékenyíteni épp belefut a testvére játékába, aki Tayla álmában erotikus képkockákat jelenít meg. Lényeg a lényeg, hogy a lány annyira beindul, hogy magánkívül rávetődik Eidolonra és naná, hogy a pasi kapni fog az alkalmon.
Aztán innentől kezdve ahogy lennie kell, macska-egér harc van közöttük egy ideig, majd Tayla beadja a derekát. Szexelnek ébredés után, fogmosás előtt, tusolás előtt-alatt-után, evés közben, evés után, szinte folyamatosan.
Persze van azért történet is, egy kis körítés.

Kb. a könyv 1/3-ig igazán bajom nem is volt a történettel, de onnantól kezdve egyre több minden kezdett zavarni.
Végülis bejövős volt a macska-egér harc
"Le akart feküdni vele, holott az lett volna a dolga, hogy megölje."
de az már kiakasztott, hogy folyamatosan szexeltek. Jobban mondva nem is a sok szexel volt bajom, ismerhettek már annyira, hogy nekem ez bejövős, nem zavar egyáltalán, hanem inkább ott volt a gubanc, hogy a rengeteg menetben semmilyen extrát nem mutatott az írónő. Így nem láttam mást magam előtt, mint két bagzó nyulat. :oS Tudom, "gáz", hogy ilyet írok, de egyből a nyulak képe ugrott be, amikor röviden szerettem volna összefoglalni milyenek is voltak. Eidolon tipikus bak nyúl, dobbant egyet, rávetődik a nőstényre, dob-dob és már vége is van az egésznek. Közben  persze Tayla siránkozik, hogy képtelen az orgazmusra, ettől Eidolon csak még jobban begerjed, mert nehogy már csorba esseni a férfiúi hírnevén, majd ő megmutatja kinek a műve a "spanyol viasz".
Furának találtam a megoldást is, hogy amint elmeséli a lány mi az örömének a gátja, mintha varázsütéssel megoldódott volna a probléma, tűzijáték, konfetti és íme az eredmény:
"Nem is egy, hanem mindjárt két orgazmusa volt, holott eddig nem tudott elélvezni férfiakkal."
A karakterek nem jöttek át, egyszerűen nem láttam őket magam előtt. (A nyulakat igen. Sajna.) Így visszatekintve nem tudnám megmondani, hogyan néztek ki. Annyi maradt meg bennem, hogy a pasi szexi volt, a lány pedig kicsike.
A szexjelenetek unalmasak és sablonosok voltak, ezt sajnáltam a legjobban. Minőségibb szexjelenetekre számítottam, változatosságra és ez nem jött össze.
Maga a körítés se jött be annyira. Azt éreztem rajta, hogy valamit össze kellett hozni az írónőnek, ne csak a sok ágyjelenet szerepeljen a kötetben, de nem sikerült izgalmasra.
A borító viszont szép, örülök, hogy megmaradt az eredeti.
Tetszettek a humorosabb jelenetek, amikről Eidolon testvérei gondoskodtak.
Bejött ez a nem kellesz-de inkább mégis dolog, bár kevesebb és minőségibb szexjelenetekkel tán olvasmányosabb lett volna.
Jó pontnak tartom, hogy sorozatról van szó és a folytatásokban mások a főszereplők. Így reménykedek, hátha csak bele kellett lendülnie az írónőnek ebbe az egészbe.

Hivatalos oldala
No de akkor milyen is a Csábítás és ajánlom-e?
Röviden: sok szex, közepes körítés. Aki szereti ezt a műfajt, az próbálkozzon vele. Nem rossz egyáltalán, pusztán csak néhány dolog számomra kiakasztó volt benne. Ugyanakkor olvastatja magát, nagyon gyorsan befaltam és nem szenvedtem halálra magamat közben. 
_________________________________________
Csábítás | Elszabadult vágyak | és további 6 rész, amik magyarul még nem jelentek meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése