2012. október 31., szerda

"Waiting On" Wednesday (30.)- Várólistára ...

Mi is az a "Waiting On" Wednesday"?: amolyan várható megjelenéses rovat, amit Jill hozott létre a blogjában. Minden héten 1 könyvet mutatnak be a bloggerek, amit valamiért várnak, miért, mikorra várható, stb., majd a bejegyzés linkelése Jill aktuális blogbejegyzéséhez.

Gicánál olvastam a hírt, ami azonnal nagyon boldoggá tett: hamarosan jön Michelle Moran egyik újabb könyve magyarul, a Kleopátra lánya! Már írtam a Nefertitiről és a Madame Tussaudról. Mind a kettő nagyon tetszett, ezért bízom ebben a történetében is. (Ráadásul a borító is nagyon szép lett!) Kedves Jézuska, nekem ez a könyv nagyon kell!!!!! ;o)
Michelle Moran: Kleopátra lánya 
Várható hazai megjelenése: nov. 19.
Kiadja: IPC Könyvek
Oldalszám: 448
Ára: 2999
"EGY HERCEGNŐ TÖRTÉNETE, AKINEK BÁTORSÁGA ÉS ÉLNI AKARÁSA MÉG IZGALMASABBÁ ÉS DRÁMAIBBÁ TETTE A KORT, AMELYBEN ÉLT.

Egyiptom elestével Marcus Antonius és felesége, Kleopátra királynő önkezével vet véget életének. Gyermekeiket, a kis Ptolemaioszt és az ikreket, Alexandert és Kleopátra Szelénét a győztesek hajóra ültetik, hogy Octavianus, a későbbi Augustus császár parancsára Rómába vigyék
Az udvarban nem csak megaláztatás és keserű fogolysors jut osztályrészükül. Octavia gyöngéd szeretettel veszi körül őket, míg Juliában és Marcellusban igaz barátokra találnak. De mialatt Róma népe és az udvar azt találgatja, ki lehet a rabszolgák érdekeit szenvedélyesen védő, lázadó Vörös Sas, ők abban bíznak, hogy egy napon visszatérhetnek Alexandriába.
Ám az események gyorsan peregnek, és hamarosan elérkezik Alexander férfivá avatásának napja - Octavianusnak pedig döntenie kell a királyi gyermekek sorsa felől." 

Michelle Moran jelenleg 32 éves és Californiaban él.
Eddig 4 regénye jelent meg, a Kleopátra lánya megjelenésével pedig elmondható lesz, hogy mindegyik megjelent magyarul is.
Az eretnek királyné, Nefertiti és a Kleopátra lánya is az IPC könyvek gondozásában jelent meg (illetve fog), a Madame Tussaud pedig a Geopen Könyvkiadónál.

1 megjegyzés:

  1. I hadn't heard of this one before but it does look pretty good! Thanks for sharing! ^.^ If you would like to check out my Waiting On Wednesday you can do so here. :)

    VálaszTörlés