2012. október 5., péntek

Szalai Vivien: Drága kéj

Kiadta: Alexandra Kiadó (2011.)
Oldalszám: 222
Ára: 2699
Forrás: könyvtár
"A nő a legkeresettebb magyar luxusprostituált. A férfi budai milliárdos, a leggazdagabb üzletemberek egyike. Túlfűtött, durva szenvedélyen alapuló viszonyuk során elmerülnek a legmélyebb perverzióban, s közben a nő megjárja a poklok poklát... A Hamis gyönyörben megismert Szofi igaz története révén bepillantást nyerünk a hazai felső tízezer és a politikai elit eltitkolt, mocskos világába, Tel-Aviv luxusszállodáiba vagy éppen a Párizsban magyar szexrabszolgákat tartó szaúdi herceg hálószobájába. Az utazás végén ugyanúgy levonhatjuk a tanulságot, mint Szofi: az életben mindennek ára van, s mindenért meg kell fizetnünk... Szalai Vivien újságíró első könyvében, a Hamis gyönyörben megismerhették a legkeresettebb hazai luxusprostituáltat, Szofit. Igaz történetének folytatása, a Drága kéj élete későbbi szakaszát dolgozza fel: mindennapjait egy nős milliárdos oldalán. "A téma nem hagyott nyugodni, számos modellel, fodrásszal, ruhatervezővel, ötcsillagos szálloda londinerével és elit ügyfelek számára lányokat biztosító futtatóval készítettem interjút: ezekből a beszélgetésekből megismert tények is belekerültek a második részbe" - ígéri a szerző új regényében. Szofi sorsa szorosan összefonódik más prostituáltakéval és szexrabszolgákéval, és egy nőével, akit vele szemben örök piedesztálra emel a társadalom: a feleséggel. "Sokan azt hiszik, a prostituáltak egy életre meggyűlölik a férfiakat azért, ahogyan velük bánnak. Pedig én nem gyűlölöm, inkább csak jobban ismerem őket, mint a többi nő. Az elmúlt években arra jöttem rá, hogy minden egyes férfi-nő kapcsolat az alapvető igények kielégítésére épül: a nők erőforrásokat, a férfiak pedig szolgáltatásokat várnak el a másik nemtől. Nem más ez is, mint színtiszta üzlet." - Szofi vallomását ajánljuk minden egyes nőnek és férfinak, aki kapcsolatok hálójában él. És mindazoknak, akik többet szeretnének tudni a hazai felső tízezer titkolt világáról. "


Egy luxusprostituált vallomásai #2

Egy magyar luxusprostituált és egy budai milliárdos története

Azok után, hogy 1 csillagot adtam anno a Hamis gyönyörre, mégis miért vettem egyáltalán a kezembe a folytatását? A válasz nagyon egyszerű: mert akármennyire is siralmas volt, egyszerűen érdekelt, hogyan folytatódott Szofi élete.

A főszereplő kilétével kapcsolatosan még mindig inkább arra gondolok, hogy kitalált karakter és a könyv szerzője egyszerűen csak az "igaz történettel" akarta még jobban felhívni a könyvére a figyelmet. Nehezen tudom elképzelni, hogy a mellékszereplők simán tűrték volna, hogy így kiteregetik a magánéletüket (gondolok főképp Andrásra, már csak a felesége és a gyermekei miatt is), még ha álnév alatt és átszerkesztve is történik mindez. De mivel nem lehetek biztos az igazamban, kicsit most bizonytalan is vagyok, mert bizony a könyv végére nagyon megsajnáltam Szofit.

A Drága kéj már jobban össze van rakva, mint a Hamis gyönyör. A megfogalmazása se olyan kisiskolás és maga Szofi is jobban emlékeztetett egy felnőtt nőre, mint egy 16 éves korában megrekedt fejlődésben szenvedőre.

Vajon hogyan folytatódhatott Magyarország legkelendőbb luxusprostituáltjának az élete? Természetesen továbbra is fényűzésben, gazdagságban és jó pár menettel. Szofi továbbra is jobban felizgul a pénz gondolatára, mint a férfiakra, nagyon robotszerű már szegényke. Teszi a dolgát, mindent megtesz azért, hogy ő legyen a legjobb és keményen megdolgozik az óránként 1000 eurójáért.
Néha továbbra se értettem mi hajtja őt. Ha évente tényleg 300 milliót keres, a pénz elviekben már nem nagyon kellett volna, hogy kihívás legyen neki, csak 1 évi fizetéséből élete végéig eltengődhetett volna, ha okosan csinálja. Bár az is igaz, hogy Szofi nem hajlandó lemondani a luxusról.
Ugyanakkor az idő számára is telik, megjelennek a kis szarkalábak, érzi, hogy a teste nem olyan feszes már, ettől pedig kétségbe esik. Mit fog tenni, ha lejár az ideje? Még kb. 5 évet ad magának a szakmában, ezalatt az idő alatt akar mindent elérni, amit csak lehet.
Szóval továbbra is serényen dolgozik, sztárok, politikusok fordulnak meg az ágyában, néhol lazábban, néhol keményebben, külföldre utazik egy-egy kuncsaft kedvéért, majd betoppan az életébe András, a budai két gyermekes, házas milliárdos. A férfi kizárólagosan a luxusprostijává teszi. Milliókat fizet neki, csak Szofi mindig a rendelkezésére álljon. És Szofi mindent meg is tesz, hogy a férfi elégedett legyen.
Aztán beüt a mennykő, amikor nem is számítana rá. ...

Az előző kötetben a főszereplő kiakasztott, ahogy lenézte a családos anyákat, most viszont volt egy pillanat, amikor megtört. Amikor látta, hogy milyen élete van a feleségnek és milyen jövő vár rá.
A nő viaskodik önmagával és harcol az idővel is, de vajon mi lesz az a bizonyos mennykő, amire utaltam?
Amikor már azt gondolhatná az olvasó, hogy tán minden rendben lesz vele, fenekestül felfordul az élete.

Nem mondhatom azt, hogy mindenki azt kapja az élettől, amit érdemel, mert senkinek nem kívánom azt, ami rá vár a könyv befejeztével. ... Választ kaptam a kérdésemre, ami a Hamis gyönyör végén felvetődött bennem. ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése