2012. június 9., szombat

Heti összefoglaló

Mint említettem már, nem tudok naprakész lenni a Musing Mondays-el és a Top10 Tuesday-el, ezért hétvégente egy összegző bejegyzésben fognak a rovatok frissülni, amíg ki nem alakul valami rutin az életünkben. ☺





(12.)
Mi is az a "Musing Mondays"?: ez az esemény a Should Be Reading blogról indult. Lényege az, hogy minden Hétfőn a blog írója -MizB- feltesz egy kérdést, amire aztán válaszolhatsz a blogodban, majd pedig a linkeled a bejegyzésedet az adott bejegyzéséhez.

Van valami olvasási célod ebben az évben?
Ha ez a kérdés pár hete merült volna fel, akkor lazán rávágtam volna, hogy legalább annyi könyvhöz legyen szerencsém, mint tavaly volt. De mivel azóta munkába álltam, egyáltalán nem látom át így könyvek terén az évemet. Tudom, hogy sikerülni fog pár hét alatt belerázódni az egészbe és onnantól kezdve kialakul egy új rutin, ugyanúgy lesz időm mindenre, amire szeretném, hogy legyen -így a könyvekre is-, de egyelőre akkor se látom át, hogy vajon mennyi elolvasott könyvre van esélyem. Azért olyan 70-80 körül jó lenne majd zárni az évet.


(10.)
Mi is az a Top10 Tuesday?: a kitalálója The Broke and the Bookish blog, a lényege pedig az, hogy minden Kedden, megadott kritérium szerint egy Top10-es listát kell összeállítani. Majd a közzé tett bejegyzésedet linkelni az ötletet adó blog aktuális bejegyzéséhez.
 
Top10 könyv, aminek a strandtáskában a helye.

Ezen a héten szabadon választott témakört kaptunk az eddigiek közül, én pedig emellett döntöttem. Már csak amiatt is, mert nagyon meleg van kint, szívem szerint strandolnék, de szülinapozni fogunk. :oP
Igazán strandolás közben mióta van Gyerkőcöm, nem nagyon tudok olvasni, max. 1-2 oldalt. Mindig viszek magammal valami olvasnivalót, mert felváltva őrködünk a kis medence mellett, így mind a ketten tudunk pihenni, csobbanni, ha már strandolunk, de amikor épp én töltöm a pihenőidőmet, valahogy bambulgatok, nem tudok úgy figyelni az olvasásra. Viszont mindenképp valami könnyedebb, csajosabb vagy fiatalosabb történetet tudok elképzelni a strandtáskában, így ezek alapján válogattam is.
(A sorrend úgy alakult, ahogy a könyvek eszembe jutottak.)
  1. Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1.
  2. Pierrot- Szélesi Sándor: Jumurdzsák gyűrűje 
  3. Jay Asher: Tizenhárom okom volt ... 
  4. Rachel Vincent: Stray- Kóborok 
  5. Rachel Gibson: Jane vékony jégen táncol 
  6. Jennifer Crusie: Fogadj rám 
  7. Carole Matthews: A Csokoládéimádók Klubja
  8. Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!
  9. Rachel Gibson: Jégbe zárt szívek 
  10. Szécsi Noémi: A baba memoárja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése