2012. június 18., hétfő

Aimee Agresti: Megbűvölve

Eredeti címe: Illuminate (2012.)
Itthon kiadta: Egmont Kiadó (2012.)
Oldalszám: 520
Ára: 3999
Forrás:kiadó (recenzió)

Kiknek ajánlom?:Aki szereti az ifjúsági
irodalmat, "mitológiai" lényekkel fűszerezve,
az ne hagyja ki!
Őszintén szólva, amikor jött a hír, hogy az Egmont Kiadó megjelenteti ezt a könyvet és láttam a borítóját, egyáltalán nem jöttem lázba. Szép-szép volt, de semmi extra, nem sikerült megfognia, kíváncsivá tennie. Így utólag úgy gondolom, hogy tán az eredeti borító vagy ahhoz hasonló jobban illett volna a történethez.
Olyan szinten nem keltette fel az érdeklődésemet, hogy el se olvastam a fülszövegét. Aztán pár nap után kezdte birizgálni a csőrömet, hogy mégis miről szólhat, kicsit utána olvastam. Al Capone, feltünedező üzenetek egy könyv lapjain, átváltozó képek, különös sebhelyek. Hm. Érdekesnek tűnik.
Érdeklődve kezdtem neki, de úgy voltam vele, hogy egy egyszerű kis szimpla ifjúsági történet lesz, semmi extra. Kellemes, jó olvasni és ennyi is volt. ... Nos, tévedtem.

Aimee Agresti kellemesen meglepett. Nagyon sokáig nem tudtam rájönni, hogy mi van az egész történet háta mögött, mi is ez a Társaság, kik/mik is a tagjai. Izgalmas volt, élveztem az olvasását, alig vártam mindig, hogy folytathassam a történetet. Nagyjából kicsivel a fele után kezdtem kapizsgálni, hogy mi is ez az egész, kezdett összeállni bennem.

Három tizenévest gyakornoknak vesznek fel az újra megnyíló Lexington szállodába, ami Al Capone életében is fontos helyszín volt.
Haven, Dante, Lance nem is tudják minek a közepébe csöppentek. A színfalak mögött a titokzatos Társaság munkálkodik, aminek tagjai feltűnően tökéletesek, rabul ejtik az embereket. Haven egy napon üres könyvecskére tesz szert, aminek a lapjain szép fokozatosan üzenetek jelennek meg neki. Először a lány nem tudja mit gondoljon az egészről, de aztán elkezd utána járni a dolgoknak, elhiszi, hogy az élete veszélyben forog. De ki/mi lenne ő? És mik/kik a Társaság tagjai? Mit akarnak, mi a céljuk? És miért épp 3 gyakornok van? Mi a helyzet a két fiúval? 

Nagyon jól felépített ifjúsági történet. A poént nem szeretném lelőni, hogy milyen fantasztikus lények/mitológiai lények szerepelnek a könyvben, de annyit elárulok, hogy Aimee Agresti újított. Olyan "lényekről" is írt, akikről eddig ebben a műfajban még nem lehetett olvasni a vámpíros-vérfarkasos özönben.

Olvastam több véleményt is már a történetről, pozitívat és negatívat is. El kell ismerni, hogy én is találtam hibákat (gépelési, elírási hibákat többnyire), néhol tán felpörgettem volna a cselekményt, de igazán egyetlen dolog volt ami zavart, az a főszereplő, Haven kora. Annyi felelősséget ruháztak rá, amit szerintem 16 évesen kevesen mernének a valós életben megtenni. Tán jobban emészthetőbb lett volna az egész, ha inkább a 20-as évei elején járt volna a lány.

Olvasmányos, izgalmas, könnyed történet. Van egyfajta bája, varázslatos, rosszfiús hangulata és nagyon titokzatos.Természetesen a szerelmi szál se lett kihagyva, kellemesen lájtos volt. És nem utolsó sorban sorozatról lenne szó, így kíváncsian várom a folytatását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése