2012. június 17., vasárnap

Heti összefoglaló (2.)

Amikről a héten írtam ...  

"Gyereknapi nyereményjáték 2012." nyertese 
Hidasi Judit: Április út 
"Waiting On" Wednesday (13.)- Várólistára ... 
Alkotóműhely 1.
Letye-petye-lepetye 5.


 Elkezdődött a hét ...

Musing Mondays (13.)

Mi is az a "Musing Mondays"?: ez az esemény a Should Be Reading blogról indult. Lényege az, hogy minden Hétfőn a blog írója -MizB- feltesz egy kérdést, amire aztán válaszolhatsz a blogodban, majd pedig a linkeled a bejegyzésedet az adott bejegyzéséhez.

Mi a leghosszabb könyv, amit valaha olvastál? Mennyi időbe telt az elolvasása?
Nos, ez jó kérdés. ... Szerintem Ken Follett A katedrális c. regénye volt a leghosszabb. 972 oldal, apróbetűs. És hogy meddig tartott? Már nem emlékszem rá, de úgy rémlik, hogy elég gyorsan befaltam. ☺

Top10 Tuesday (11.)
Mi is az a Top10 Tuesday?: a kitalálója The Broke and the Bookish blog, a lényege pedig az, hogy minden Kedden, megadott kritérium szerint egy Top10-es listát kell összeállítani. Majd a közzé tett bejegyzésedet linkelni az ötletet adó blog aktuális bejegyzéséhez.
 
Top10 könyv, amit ajánlanál egy jó strandolós olvasáshoz.
Múlt héten választani lehetett a régebbi listák közül, és én pont ehhez hasonlót választottam, szóval íme a múlt heti listám. 

És folytatódott ...

Mindent lehet mondani csak azt nem, hogy ezen a héten unatkoztam volna. Kedden megtörtént az a bizonyos nagy szóbeli vizsgám, amit már többször is említettem és ziziztem tőle rendesen. Nos hát, addig-addig húztam a "nem merek bemenni, megvárom amíg bemegy Jolánka és majd utána", hogy utolsónak csörtettem be a terembe. Két tételt kellett húznom és naná, hogy mind a kettő olyan volt, amihez gőzöm se volt, de hála a tanároknak sikerrel jártam. :oP És ezzel akkor egy időre vége is van.

Amit a héten olvastam ...

Még mindig a Megbűvölvét olvasom, lassan immár 2 hete. Na de nem azért, mintha nem lenne jó, mert nagyon is -nem számítottam rá, hogy ilyen jó kis történet-, hanem időhiány miatt. Viszont amint van egy kis szabadidőm (munkába menet-jövet, esténként), azonnal veszem elő és folytatom. Pár nap és végezni fogok vele, már nincs sok hátra, az utolsó kb. 50 oldal.


Milyen jó kis akciót láttam?

Mivel igazán hétköznap nem nagyon netezek szórakozás céljából, így nagyon az akciókkal se vagyok képben, de ebbe azért belebotlottam. Rég óta fáj a fogam erre a könyvre. :oP Jáj, majd tán következő hónapban. ;o)
Eredeti ára: 2980 Ft
"Sophie már csecsemő korától nevelőszülőkkel élt. Jólétben, békében, boldogan – amíg csak meg nem jött a havi vérzése. Ettől kezdve ugyanis nevelőapja, a „Papa” a nemi rabszolgájának tekintette. Sophie egyetlen utat látott a menekvésre: elkezdte magát rendszeresen vagdalni zsilettpengével. Az önbántalmazás idővel szenvedélyévé vált; sokáig még azután sem tudta abbahagyni, hogy az angol szamaritánus egylet segítségével egy pszichiátriai osztályra menekülhetett az őt enyhén szólva furcsán szerető Papa karmai közül. És még innen is hosszú volt az útja a normális életbe..."

A héten bővült vele a könyvespolcom ...


Forrás: kiadó (recenzió)
"Háromezer embert ragadtak el egyszerre a Föld különböző pontjairól. Köztük van Attila, a félénk budapesti kamasz fiú, Jurij Vitkov, a magabiztos orosz vállalkozó és annak lánya, a tízéves Aurora is. Háromezer ember, akik most egy élő űrhajó belsejében utaznak, és minden pillanatban egyre távolabb kerülnek a Földtől. Nyomasztó körülmények között élnek összezsúfolódva, erkölcsök nélküli, öntörvényű közösségbe szerveződve anélkül, hogy tudnák, miért kerültek ide, hova tartanak, és milyen sorsot szántak nekik elrablóik. Hamarosan egy számukra felfoghatatlan, idegen világba érkeznek, ahol az evolúció egészen más utat választott magának, és az érkezésük fajok és kultúrák százainak életét dúlja fel. Attila, Jurij és a többiek előtt csak a túlélés lebeg, de előbb-utóbb szembe kell nézniük egy sokkal fontosabb kérdéssel. Vajon sikerül-e megőrizniük az emberi mivoltukat?" 

 Egy kis blogstatisztika ...

  • A legolvasottabb bejegyzés a héten még mindig Natascha Kampusch: 3096 nap c. könyvéről szól. Nem tudom mióta vezet, de szerintem hónapok óta már.
  • A legérdekesebb keresőkifejezés pedig a "horgász rajzok". Na igen, azzal aztán tele van a blog. :oD

És mik a tervek jövő hétre?

Nos, első körben el vagyok maradva 2 bejegyzéssel, azokat szeretném végre megírni, előre láthatóan befejezem a Megbűvölvét és nekiesek a következő áldozatnak, ami Az ember könyve lesz. És mivel már kezdek belerázódni a dolgokba, szerintem bőven el foglak látni titeket bejegyzésekkel. ☺

2 megjegyzés:

  1. A Megsebzett nekem nagyon "tetszett" szerintem neked is fog. Elég megdöbbentő könyv, de megéri elolvasni, mert sok dolgot meg lehet tudni belőle a családi kapcsolatokról (is).

    VálaszTörlés
  2. Ha neked "tetszett", akkor 90%, hogy nekem is fog. ;o)
    Egy kicsit azért félek tőle, hogy mennyire fog sokkolni, esetleg kiborítani, mennyire durva, de ugyanakkor nagyon érdekel.

    VálaszTörlés