2012. május 23., szerda

"Waiting On" Wednesday (11.)- Várólistára ...

Mi is az a "Waiting On" Wednesday"?: amolyan várható megjelenéses rovat, amit Jill hozott létre a blogjában. Minden héten 1 könyvet mutatnak be a bloggerek, amit valamiért várnak, miért, mikorra várható, stb., majd a bejegyzés linkelése Jill aktuális blogbejegyzéséhez.

Emlékeztek még A sündisznó eleganciájáról szóló bejegyzésemre?
Nos, az írónőnek a jövő hónap elején megjelenik a másik regénye is magyarul, Ínyencrapszódia címmel.

Eredeti címe: Une Gourmandise (2000.)
Magyar kiadás: Geopen Könyvkiadó
Várható megjelenés: június 7.
Oldalszám: 160
Ára: 2490
"Pierre Athens a világ legnagyobb étteremkritikusa, a gasztronómia pápája, az ínyenc lakomák fejedelme. És negyvennyolc órán belül meg kell halnia. Ezt ő is tudja, de nem törődik vele, mert a halál kapujában egy ízlelőbimbói közt vagy inkább a szívében motoszkáló íz nyomába ered. Érzi, hogy ennek a gyermek- vagy kamaszkorból ismerős íznek többet köszönhet, mint élete összes pompázatos lakomájának. És emlékezik. Hol elandalodva, hol őrjöngő izgalomban kóborol az emlékek útvesztőjében, fejest ugrik a régmúlt fazekaiba, és vidékek és illatok, szagok és ízek, fűszerek, mártások, vadhúsok, halak és először ízlelt alkoholok között bejárja a gyermekkor tengerpartjait és kertjeit, séfek boszorkánykonyháit. S míg kutat, számot vet vele feleség, gyerek, barát, szerető, macska. Vajon marad-e idő, hogy meglelje, amit keres? A francia Muriel Barbery A sündisznó eleganciája című regényével vált világhírűvé, egyben a magyar olvasók egyik kedvencévé. Ínyencrapszódia című regényében is az élet egyszerű és fennkölt pillanatait ragadja meg, pálcát törve az erő és a hatalom gőgje felett."
 ********************

Muriel Barbery1969-ben született Marokkóban.
Író és a filozófia professzora.
A sündisznó eleganciája hatalmas siker volt Franciaországban is (ahol él) és több, mint egy millió példányban adták ki világszerte. 2009-ben film is készült belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése