2012. május 25., péntek

Janikovszky Éva: Velem mindig történik valami

Megjelenése: Móra Kiadó (1982. második kiadás,
de 2010-ben kiadták újra)
Oldalszám: 32
Ára: a 82-es kiadás 33 Ft-ba került (azok a szép idők!).
A 2010-es 1990 Ft.
"Amikor apukám azt mondja, hogy gyere csak ide, kisfiam, beszélni akarok veled, akkor már biztos, hogy baj van. Mert ha nincs baj, akkor nem mondja, hogy beszélni akar velem, hanem mindjárt beszél."

Ciki vagy sem, de nálunk a könyvtárazás úgy néz ki, hogy először megjárjuk miattam a felnőtt részleget, majd pedig felmegyünk a gyerekrészlegre is. Itt először Gyerkőcömmel mesekönyvekre vadászunk, utána egy kicsit játszhat (ugyanis vannak játékok, játszószőnyeg, stb.) és addig én is körbenézek, vadászok magamnak valamit.
A legutóbbi alkalommal az ifjúsági irodalom részlegén semmi olyat nem találtam, ami megdobogtatta volna a szívemet, így gondoltam még egyszer átnézem a gyerekrészleget. És akkor megláttam Janikovszky Éva nevét. Nagyot dobbant a szívem, "Eddig miért nem gondoltam rá?" és már nézegettem is át a kötetek. Végül, a Velem mindig történik valami landolt a kosárban.
Tudom, hogy gyerekkoromban már olvastam, de mégis ismeretlen ismerősként kezdtem neki az újraolvasásának és imádtam! Bár alapjáraton nagyon szeretem az írónő írásait.
Próbáltam felidézni, hogy mikor olvashattam először, szerintem olyan ötödikes koromban faltam be a részeket és ahogy elképzeltem magamat 10-11 éves kislányként! Biztos, hogy teljesen más szemmel olvastam a kisfiú dorgálásait (gondolom végigfutott a fejemben, hogy "Jaj, anyuék nekem is mindig ezt mondják és milyen elegem van már ebből! De majd ha én szülő leszek!"), mint most. Mosolyogtam, szülő szemmel láttam az egészet és imádtam! ☺

"Amióta tanulok szájharmonikázni, anyukámék sokszor küldenek, hogy menjek le a játszótérre labdázni, és miért nem járok át Attiláékhoz, mikor olyan közel laknak."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése