2012. május 16., szerda

"Waiting On" Wednesday (10.)- Várólistára ...

Mi is az a "Waiting On" Wednesday"?: amolyan várható megjelenéses rovat, amit Jill hozott létre a blogjában. Minden héten 1 könyvet mutatnak be a bloggerek, amit valamiért várnak, miért, mikorra várható, stb., majd a bejegyzés linkelése Jill aktuális blogbejegyzéséhez.

Nem rajongok kimondottan a sci-fiért, de amikor megláttam ezt a könyvet az Agave várható megjelenései között, egyből kíváncsi lettem rá.
Embereket rabolnak el és egy teljesen új világba viszik őket, hm. Nem hangzik rosszul ugye? Amikor a szereplők nevei között rátaláltam egy budapesti kamaszra, gyorsan rásandítottam a szerző nevére, Hazai lennél? És hát igen.

Várható megjelenés: június 7.
Kiadó: AGAVE Könyvek
Oldalszám: 304
Ára: 2980
Műfaj: sci-fi
"Háromezer embert ragadtak el egyszerre a Föld különböző pontjairól. Köztük van Attila, a félénk budapesti kamasz fiú, Jurij Vitkov, a magabiztos orosz vállalkozó és annak lánya, a tízéves Aurora is. Háromezer ember, akik most egy élő űrhajó belsejében utaznak, és minden pillanatban egyre távolabb kerülnek a Földtől. Nyomasztó körülmények között élnek összezsúfolódva, erkölcsök nélküli, öntörvényű közösségbe szerveződve anélkül, hogy tudnák, miért kerültek ide, hova tartanak, és milyen sorsot szántak nekik elrablóik. Hamarosan egy számukra felfoghatatlan, idegen világba érkeznek, ahol az evolúció egészen más utat választott magának, és az érkezésük fajok és kultúrák százainak életét dúlja fel. Attila, Jurij és a többiek előtt csak a túlélés lebeg, de előbb-utóbb szembe kell nézniük egy sokkal fontosabb kérdéssel. Vajon sikerül-e megőrizniük az emberi mivoltukat?"
*****************

Markovics Botond -alias Brandon Hackett- 1975-ben született.
Az ember könyve a 10. munkája, ebből kettő könyve Zsoldos Péter-díjat is nyert.
Botond az SFmag.hu egyik alapítótagja.
forrás: wikipédia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése