2012. május 5., szombat

Letye-petye-lepetye 2.


Mi is az a Letye-petye-lepetye?: Kimondottan pletykarovatnak egyáltalán nem nevezném, ugyanis inkább amolyan átmenet egyikből a másikba, egyesíti az eddig különböző kategóriájú bejegyzéseket. A Letye-petye-lepetyében fogok írni esetleges könyves beharangozásokról, megjelenésekről, hírekről, akciókról, akár egy-egy szép borítóra is itt igyekszem majd felhívni a figyelmeteket, de akár egy-egy idézetet is ide fogok bebiggyeszteni, ha épp ahhoz lesz kedvem. Szóval igazán amolyan átfogó rovat ez, mindent bele, lesz ami lesz belőle. :o) Senki se számítson magas röptű gondolatokra, az élet értelmének kutatásáról kisregény formájában. 1-2 "pletyka" (ami néha nem is az, gondoljatok csak az akciókra) így párbeszéd formájában, egyszerűen, hétköznapian.

Julie: Nézegetted már a májusi könyvmegjelenéseket?
Kate: Igen, négy könyv fel is keltette az érdeklődésemet.
Julie: Igazán? Melyek voltak azok?
Kate: A Lotti öröksége, Vének háborúja, Szerdán habcsók, Nem bújhatsz el.
Julie: Így a címek alapján elég "vegyesfelvágottnak" tűnnek.
Kate: Na igen, van aztán köztük majdnem minden. ☺ Romantikus, sci-fi, krimi.
Julie: Azt nem nehéz kitalálni, hogy a Lotti öröksége és a Szerdán habcsók a romantikus. :oP
Kate: Igen, azok. ☺ A Lotti örökségében Fábián Janka a francia forradalom idejére repít minket és egy különös szerelemről fog írni benne. Legalábbis a fülszöveg szerint. ;o) A Szerdán habcsók pedig újabb magyar szerző munkája. Papp Diána a Nők Lapjánál dolgozik.
Julie: Újabb Nők Lapja szerző.
Kate: Igen, csatlakozott Fejős Éva és Vass Virág mellé. Na de ott tartottam, hogy a Szerdán habcsókban egy gasztroblogger házassága véget ér és a főszereplő próbál talpra állni.
Julie: Nocsak, már a bloggerek is beköltöznek a könyvek lapjaira. ☺ És a Vének háborúja?
Kate: Agaves könyv és egy olyan világban játszódik, amikor már az űrben élnek az emberek.
Julie: Hű, ez izgalmasnak hangzik!
Kate: Szerintem is! Igaz, annyira nem vagyok oda a sci-fiért, de ez még nekem is felkeltette az érdeklődésemet.
Julie: És a negyedik? Mi is volt az?
Kate: A Nem bújhatsz el. Az van a fülszövegébe írva, hogy:
"A gyilkos tudja, hol keressen.
Egy gyilkos, akit nem lehet megállítani...
Egy gyilkos, akit senki nem ismer...
Egy gyilkos, aki talán pont melletted áll..."
Julie: Ez is izgisnek tűnik. *nagy sóhaj* Úgy tűnik ebben a hónapban is bele lehet nyúlni a pénztárcába rendesen.
Kate: ☺


A fülszövegeket a További bejegyzések gombra kattintva láthatjátok!

Fábián Janka: Lotti öröksége
Várható megjelenés: május 31.
"Egy különös szerelem, egy tiltott házasság és a szerelemből született lány, Lotti története. Sorsukat számos titok, értetlenség és a Martinovics-összeesküvés árnyékolja, a háttérben pedig a francia forradalom, majd a napóleoni háborúk dúlnak."
John Scalzi: Vének háborúja
Várható megjelenés: május 10.
"John Scalzi a Vének háborújában egy olyan világot ír le, ahol az ember már űrbéli gyarmatokon él, és folytat kegyetlen harcokat újabbakért a Gyarmati Véderő vezetésével. Erre mindenképp szükség van, ugyanis az erőforrások szűkösek, lakható bolygókból pedig kevés van, és emiatt a kivándorlást erősen korlátozzák a Földről. Sokaknak csak az a lehetőség marad, hogy a hetvenöt éves kort elérve jelentkezzenek katonának, majd két év frontszolgálat után letelepedjenek valamelyik kolónián, busásan megjutalmazva. Nem csak emiatt hangzik csábítónak ez a lehetőség: a közvélekedés szerint a Gyarmati Véderő valamilyen módszerrel meg is fiatalítja az embereket, hiszen öregekkel nem lehet harcba indulni.
Úgyhogy John Perry két dolgot tett a hetvenötödik születésnapján. Meglátogatta a felesége sírját, majd belépett a hadseregbe. Csak két évet kell túlélnie. Azt viszont még ő sem sejti, hogy milyen megpróbáltatások várnak rá - a brutális háborúk és az otthon fényévekre nyúló távolsága örökké megváltoztatja az embert. Valami sokkal különösebbé és veszélyesebbé."
Papp Diána: Szerdán habcsók
Várható megjelenése: május 7.
"Három hónappal korábban költözött el a férjétől. Két hete megbeszélték, hogy elválnak, tíz együtt töltött év, hét év házasság után. Eszter első kétségbeesésében gondolkodás nélkül a szüleihez ment. Nem is hozhatott volna ennél rosszabb döntést. Visszamenni abba a szobába, ahol felnőtt, csak annak a bizonyosságát erősítette, hogy mennyire önállótlan. 33 évesen újra gyereksorban tengődött, anyjáék lábujjhegyen jártak körülötte, néha sokatmondóan összenéztek, különösen, ha Edith Piafot hallgatott. Bizonyára azt hitték, megőrült. Tulajdonképpen közel is járt hozzá. Reggel elment dolgozni, egész nap nem evett, este találkozott valamelyik barátnőjével, hogy újra és újra elsírhassa a bánatát. Megittak néhány pohár bort, éjszaka volt már, mire hazakeveredett. Reggel anyja az alkoholgőzös gyerekszobába lépett be, hogy elhúzza a függönyt, és azzal a mozdulattal kinyissa az ablakot."
Valahogy így ér véget Békési Eszter, pr-es és gasztroblogger házassága. És itt kezdődik a "Szerdán habcsók" története egy fiatal nőről, aki egy nagy pofon után megpróbál talpra állni, és elhinni, hogy nincs olyan, hogy soha többé.

Papp Diána újságíró, a Nők Lapja vezető-szerkesztője első regényében receptet ad a bátorsághoz, a szabadsághoz, azaz egy új élethez. És néhány ellenállhatatlan ételhez...
Lisa Gardner: Nem bújhatsz el
Várható megjelenése: május 31.
"Hiába is zárod be az ajtókat...
Az a korábbi ügy kis híján a vesztét okozta. Most felfedeztek egy földalatti kamrát, melynek szörnyű titka feltámasztani látszik a múlt kísérteteit. Bobby Dodge-nak, a Massachusettsi Állami Rendőrség nyomozójának nincsen más segítsége, csak egy fiatal lány, akinek az élete - mióta az eszét tudja - szüntelen menekülés és bujkálás.
Hiába is hagyod égve a lámpát...
Gyermekkora városok és álnevek elmosódó sorozata. De ki - vagy mi - elől menekül Annabelle Granger családja? Hogy megválaszolhassa a kérdést, Bobbynak szövetkeznie kell volt szerelmével és kolléganőjével, D. D. Warren őrmesterrel, valamint fel kell kutatnia egy nőt a múltjából, aki legalább olyan veszélyes, mint az új gyilkos. A nyomok egy hátborzongató helyre vezetnek, ahol senkiben nem lehet bízni... és ahol nincs hová bújni.
A gyilkos tudja, hol keressen.
Egy gyilkos, akit nem lehet megállítani...
Egy gyilkos, akit senki nem ismer...
Egy gyilkos, aki talán pont melletted áll...
Nincs hova bújnod."

* Az illusztráció hamarabb készült, mint a bejegyzés, mire a pötyögésig eljutottam, a Vámpírok múzsája már megjelent, ezért nem szerepelt külön a bejegyzésben. De íme a fülszövege:
Gaura Ágnes: Vámpírok múzsája
"Borbíró Borbála a magyarországi Vámpírkutató Intézet alkalmazottja, bakancsos tudós és magánéleti szerencsétlenség, akinek a munkája a mindene - ám amikor hatalomra kerül az Emberfeletti Összefogás Pártja, az intézet az élőholtak megnövekedett politikai befolyásának köszönhetően bezárja kapuit. Mit tehet egy állástalan vámpírkutató egy olyan Magyarországon, ahol a vámpírok lassan teljes jogú állampolgárokká válnak, és ahol a háttérben köttetett szerződések különleges kiváltságokat is megadnak nekik?
Az állás, amely végül az ölébe hull, jóval több és veszélyesebb, mint amiről valaha is álmodott, és rejtélyes, új főnöke hamarosan hajmeresztő feladat elé állítja: be kell épülnie a kormány tanácsadói, az IQ vámpírok közé, hogy kiderítse, mit titkolnak emberi szövetségeseik elől. Bori nem tudja, képes lesz-e átverni Magyarország legokosabb vámpírjait úgy, hogy csupán eszére és alaposan felvágott nyelvére támaszkodhat, de a vérét, életét és emberségét megőrizze.
Magyar nyakba magyar szemfog!"

2 megjegyzés:

  1. Szerintem, ez a rovat nagyon ötletes! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi. :o) Ez egy "vegyesfelvágott" rovat, ami sokaknál ugyanúgy van már, csak annyi, hogy én párbeszédessé tettem 2 fiktív figurával. :o)

    VálaszTörlés