2012. május 8., kedd

Top10 Tuesday (8.)- Leg-leg-leg


Mi is az a Top10 Tuesday?: a kitalálója The Broke and the Bookish blog, a lényege pedig az, hogy minden Kedden, megadott kritérium szerint egy Top10-es listát kell összeállítani. Majd a közzé tett bejegyzésedet linkelni az ötletet adó blog aktuális bejegyzéséhez.

Top10 kedvenc könyves idézeted.

Kicsit megint bajban voltam, ugyanis nem gyűjtöm a szép idézeteket, így nem lehetne azt mondani, hogy tényleg ez a Top10 nálam, viszont a Citatum oldaláról ezek tetszettek a legjobban.
"Mai megítélésemből hiányzik a múlt pontos méltatása, mert én a múltat a szemhatár másik végéről látom. Annyi bizonyos, hogy amint az idő előrehalad, a múlt (...) egyre jobban elmosódik. Úgy jártam, mint azok, akik álmukban megsebezték magukat: látják és érzik sebeiket, de nem emlékeznek rá, hogy hol szerezték."
Dumas: Monte-Cristo grófja

"Siet loholva élni, s érezni is siet."
Puskin: Anyegin

"Mielőtt végleg lehunytam a szemem, anyám hangját hallottam. Egy történetet mesélt, amelyet gyerekkoromban többször is elmondott, csakhogy akkor még nem is sejtettem, hogy rólam szól.
"Egy fiú és egy lány őrülten egymásba szeretett" - hallottam anya hangját álom és önkívület határán. "Elhatározták, hogy eljegyzik egymást. A jegyesek mindig megajándékozzák egymást, de a fiú szegény volt: minden vagyona az az óra volt, amelyet a nagyapjától örökölt. Kedvesének szép hajára gondolt, és úgy döntött, hogy eladja az órát, hogy az árából vehessen egy szép ezüst hajcsatot. A lánynak se volt pénze ajándékra. Elment tehát a falu legnagyobb kereskedőjéhez, és eladta a haját. Az árából pedig vett egy aranyláncot kedvese órájára. Amikor találkoztak, az eljegyzés napján, a lány odaadta a fiúnak a láncot az órára, amit az eladott, a fiú pedig odaadta a lánynak a hajcsatot, amelyet már nem volt hova tűzni."
Coelho: A Piedra folyó partján ültem és sírtam

"Az ember mindig csak előrenéz, a vélelmezett cél felé, és soha nem oldalra, ahol azok a pillanatok vannak, amelyekért érdemes útra kelni."
D. Glattauer: A hetedik hullám

"Az ember csak egyszer szeret igazán az életben, még ha nem is veszi észre."
Zafón: A szél árnyéka

"Ha nem követed nyomon a múltat, soha nem fogod megérteni a jövőt."
S. Dessen: Figyelj rám!

"- A barátok nem azért vannak, hogy szépítsék a dolgokat és felvidítsanak? (...)
- Nem. A barátok azért vannak, hogy észhez térítsenek, ha hibázni készülsz."
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi

"Nem az utazáshoz kell a bátorság, ... Bátorság ahhoz kell, hogy elhagyd az otthonodat."
S. Westerfeld: Csúfok

"Ha valaki éjszaka az eget nézi, attól még nem lesz csillagász."
John Boyne: A csíkos pizsamás fiú

"Vannak olyan pillanatok az életben, amikor a világ mintegy lelassul - ilyenkor az ember érzi a csontjai moccanását, az agya zakatolását. Amikor az ember tudja, hogy bármi történjék is vele ezután, erre a pillanatra örök életében emlékezni fog, minden egyes apró részletére."
Picoult: Tizenkilenc perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése