2012. május 30., szerda

"Waiting On" Wednesday (12.)- Várólistára ...

Mi is az a "Waiting On" Wednesday"?: amolyan várható megjelenéses rovat, amit Jill hozott létre a blogjában. Minden héten 1 könyvet mutatnak be a bloggerek, amit valamiért várnak, miért, mikorra várható, stb., majd a bejegyzés linkelése Jill aktuális blogbejegyzéséhez.

Finy Petra neve eddig inkább gyermekkönyveken tűnhetett fel (ezeken kívül 1 verseskötete van amúgy), de hamarosan megjelenik az első felnőtteknek íródott regénye. Így a fülszöveg szerint nem is tűnik szerintem rossznak. ;o)

Kiadja: Libri Könyvkiadó
Várható megjelenése: június 7.
Oldalszám: 320
Ára: 2980
"Linger Lea anyja különleges nő volt: megszállott madarász, aki súlyos depressziója elől a természet világába menekült. Az asszony öngyilkossága után Lea végigjárja a rokonait, hogy az emlékeiken keresztül felgöngyölítse családja történetét, miközben maga is épp az anyaságra készül. Ám a nyomozás során önmagáról és a rokonairól is többet tud meg, mint amire valaha is számított.
Finy Petra első regényében a hazai növény- és állatvilág soha nem látott gazdagságban tárul az olvasó elé. A magyar irodalomban egyedülálló vállalkozás, mely a természet nyelvén mesél el egy nagyon is emberi történetet."

**************
Finy Petra 1978-ban született Budapesten. Első felnőtt könyve a 2006-ban megjelent "Histeria grandiflora" című verseskötet, 2008 óta kilenc nagysikerű gyerekkönyvvet írt. Ez az első felnőtt regénye.
forrás: alexandra.hu

2 megjegyzés:

  1. Ezt a könyvet feltétlen ajánlanom kell Kethynek! Egyszer régen ornitológus akart ugyanis lenni. :)

    VálaszTörlés
  2. A fizika után nem csodálkozom. :oP

    VálaszTörlés