2011. december 15., csütörtök

Ilona Andrews, Nalini Singh, Meljean Brook, Sharon Shinn: A sötétség angyalai

Amikor megtudtam az Angyaltánc után, hogy hamarosan megjelenik a kiadónál egy kötet, amiben olvasható lesz Nalini Singh egyik angyalos novellája, oda és vissza voltam az örömtől, imádom az angyalos sorozatát!
Magáról a másik 3 szerzőpárosról semmit se tudtam, bár Ilona Andrews nevén azonnal megakadt a szemem. Valahogy nem tudtam magam elé képzelni egy amerikai írónőt, akit így hívnak minden magyar felmenő nélkül. Ha úgy nézzük, végülis igazam lett. Ilona Andrews írói álnév, ami egy házaspárt takar. Ilona és Andrew Gordont. Ilona Oroszországban született és tinédzser korában költözött Amerikába, így valamennyire az Ilona név magyarázatot nyert.
Meljean Brookról igazán sokat nem tudtam meg. 2 sorozata van, a "The Iron" széria és a "The Guardian". Épp úgy, mint Singh, a romantikus fantasy műfaját részesíti előnyben.
Sharon Shinn szintén teljesen ismeretlen volt számomra. Sorozatai, regényei és novellái vannak. Eddig 3 díjat zsebelt be a munkáival.
Mind a 4 szerzőtől 1-1 novella olvasható a kötetben. Bár igazán Naliniére voltam kíváncsi, a többiek története is elnyerte a tetszésemet.

Kiadó: Egmont Kiadó
Megjelenés: 2011.
Oldalszám: 414
Ára: 3999
Értékelésem: 4,5*
   Az Angyal és farkasa (Nalini Singh) c. novellában amolyan kis mellékszálát olvashatjuk Az angyali vadász sorozatnak. Raphael, Nimra birtokára küldi Noelt. A vámpír először arra gondol, hogy azért lett "száműzve", mert már nincs rá szüksége az arkangyalnak, de hamar kiderül, hogy okkal került Nimra birtokára, ugyanis valaki az angyalnő életére tört. Ahogy lennie kell, felizzik a szenvedély kettőjük között.
   Az Alfák: A kezdetek (Ilona Andrews) volt tán a legizgalmasabb történet. Igazából azt nem látom át, hogy milyen emberfeletti lényekről is volt szó, kik is ők, teljesen belezavarodtam ebben az univerzumos mesébe. Mindenesetre nagyon tetszett, ahogy Karina hirtelen egy másik világban találja magát a kislányával. Egy olyan oldalon, ahol táplálnia kell a veszélyes, de nagyon vonzó Lucast. Kicsit (na jó, nagyon) sajnáltam, hogy olyan hű de izgalmas lepedőgyűrögetős jelenetet nem olvashatunk ebben a novellában, de ennek ellenére mégis ez tetszett a legjobban.
Megjelenése: Angels of darkness
(2011.)
   Az Éji dal (Sharon Shinn) újabb angyalos történet. Egy iskola menedékében lábadozik az egyik angyal, akire rettentően kíváncsi lesz az iskola egyik dolgozója. Addig ügyködik a nő, amíg sikerül a férfi közelébe kerülnie, innentől kezdve szoros kapcsolat alakul ki közöttük és mindeközben megtudhatjuk a titkukat.
   A Mennybemenetel (Meljan Brook) volt tán a 4 közül a leggyengébb. Nem volt rossz, de közelről se nyerte el annyira a tetszésemet, mint a másik 3. Szó van a történetben egy angyalról, egy vámpírról és természetesen szerelemről, de nem olyan egyszerű ám a kapcsolatuk. ...

Aki szereti ezt a műfajt, annak ajánlom figyelmébe a szerzők antológiáját. Heves, romantikus, szenvedélyes, különleges mind a 4 a maga módján. Leginkább a kis romantikus füzetecskékhez tudnám hasonlítani, csak romantikus fantasy műfajában. Tessék elolvasni, nem fogtok csalódni! :o) Singh rajongóknak pedig egyszerűen kötelező. ;o)

A kiadót továbbra is csak dicsérni tudom, piros pont amiért maradt az eredeti borító (gyönyörű), nagyon-nagyon tetszik, hogy a végén nincs 88 előzetes más regényekből (nem szeretem az ilyeneket), igényes kiadás, semmi hibát nem találtam benne.
Még van időtök beszerezni a fa alá. ;o)

Az írónő oldala ITT
ITT
ITT
ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése