2011. december 21., szerda

Könyvajánló: Királyfi születik

Mert nem csak királylányok léteznek. ...

Kiadó: Naphegy Kiadó
Kiadás: 2011.
Oldalszám: 36
Ára: 2900

"Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy királyfi… Egész nap az utcákat járta, és amikor ráköszöntek az emberek, nagyot sóhajtott, s csak annyit mondott:
– Ó, ha tudnátok, milyen nagy az én bánatom!"

Volt egyszer egy bánatos királyfi. Ez a királyfi egy nap két holló – Gondolkodó és Emlékező – társaságában felkerekedett, hogy bebarangolja a világot, és a föld madarainak példáján megtanuljon gondolkodni és emlékezni – emlékezni mindarra, ami még az ő születése előtt, a világ keletkezése táján lezajlott. Ezért aztán felült az egyik holló hátára, és végiglátogatták a madarakat, akiknek erényei, jól bevált életstratégiái a Királyfi számára örök tanulságokkal szolgálhattak. Egyvalamire mégis képtelen volt visszaemlékezni, és ettől volt olyan szomorú. Arra, hogy hol volt ő, mielőtt megszületett.
Boldizsár Ildikó mesekutató és mesepedagógus Szegedi Katalin illusztrációival megjelenő új kötete a 2009-ben megjelent Királylány születik "fiús" párja. Szemben a Királylány otthonosságot, biztonságot sugalló világával a Királyfi születik mitikus hangulatú eredetmese, az elfeledett, ám emlékeink mélyén mégis továbbélő közös múlt keresésének kalandos története."


Boldizsár Ildikó az ELTE Bölcsészettudományi Karán végzett. 1996-ban meseterapeutaként kezdett dolgozni. Oldala ITT.
Szegedi Katalin illusztrátor, több mesekönyv képei is főződnek a nevéhez. Blogja elérhető ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése