2011. december 12., hétfő

Eleanor Brown: Nyakunkon a boldogság

Az Athenaeum Kiadónál Édes percek névvel egy sorozat vette kezdetét, aminek az első könyve Eleanor Brown Nyakunkon a boldogság c. könyve, ami a New York Times bestseller listájára is felkerült.
Nagyon kíváncsi voltam a történetre. Az Édes percekből kiindulva humoros, könnyed, csajos regényre számítottam, amit így télen kellemes lesz esténként olvasni, bekucorogva a takaró alá. Minden jól is indult, de aztán azon kaptam magamat, hogy nem tud lekötni a történet. Ide-oda csapongtak a gondolataim, a három lány testvér problémáit nem tudtam igazán sajnálni és idegesíteni kezdtek.

Megjelenés: Nyakunkon a boldogság
Kiadás éve: 2011.
Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldalszám: 408
Ára: 3990
Értékelésem: 3,5*
Az írónő oldala ITT
3 testvér a főszereplő. Rose, a család angyalkája, aki mindenben segít a szüleinek, közel lakik hozzájuk, házasságra készül, egyetemen tanít, szóval kívülről ő a "tökéletes" gyerek. Igen ám, de közben pedig nem találja a helyét és össze van zavarodva, maga se tudja, hogy igazán mit szeretne. Babb az, aki karrierre vágyott, minél messzebb a szülői fészektől. Ezt sikerült is elérnie, de kicsit átesett a ló túloldalára és olyan hibát követett el, aminek következtében arra kényszerült, hogy visszatérjen az unalmas kisvárosba. Nagyvárosi nő létére ez nem is olyan egyszerű. És akkor ott van a 27 éves Cordy, a legkisebb, az örök lázadó, aki meg pláne nem találja a helyét. Nincs munkája, folyamatosan vándorol az országban, hol ezzel a pasival eltöltve egy éjszakát, hol azzal kettőt. Aztán beüt a mennykő, rájön, hogy kisbabát vár. Mit tehet mit nem, kénytelen ő is hazamenni.
Gondolhatna arra az olvasó, hogy már így se unalmas a történet, a 3 lány hazatér, majd jókat civakodnak, persze mindenki rendezi az életét a végére. Csak hogy van még egy probléma a családban, az édesanyjuknál mellrákot diagnosztizáltak. Így bár a testvérek hazatérnek, igazán mindegyik magában próbálja tartani a problémáját, de aztán persze minden kiderül.
Megjelent:
The Weird Sisters (2011.)
A kérdés csak az, hogy Rose képes lesz-e meghozni élete legnagyobb döntését? Babb helyre tudja hozni az elkövetett hibáit? Elmenekül a kisvárosból vagy otthonra lel? És mi lesz a szeleburdi, "otthontalan" Cordyval? Benő végre a feje lágya?

Igazán jól indult a történet, a fülszöveg is sok izgalomra adott okot, de egy idő után eljutottam arra a pontra, hogy zavarni kezdtek a lányok problémái és a nyavajgásaik. Nem tudtam sajnálni őket, hisz ők voltak a problémáik kovácsai, az édesanyjuk betegségéhez képest eltörpült mindegyik szerencsétlenkedése. Ugyanakkor persze szorítottam, hogy a végére mindenki helyzete rendeződjön, de nem tudott lekötni maximálisan a történet.
Könnyed volt, csajos volt, néhol humoros, de őszintén szólva jobbra számítottam.
Kíváncsi leszek, hogy a kiadó sorozatában mely könyv lesz majd a következő. ;o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése