2011. december 22., csütörtök

Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő- Süss fel Nap!

Kiadó: Alexandra Kiadó
Megjelenése: 2008. (6. kiadás 2011.)
Oldalszám: 225
Ára: 2374
Kapcsolódó esemény, kihívás: -
Más az írónőtől: Anna és Peti- Irány az óvoda!;
Anna, Peti és Gergő- Megmondalak!

Bogyó és Babóca a levegőben
Bogyó és Babóca ünnepel

Dotti kalandjai
Zénó a Zorix bolygón
Zsákbamacska; Százlábú
Zakatoló
Mesék száma a kötetben: 16
Az írónő oldala ITT
Az egész azzal kezdődött, hogy karácsonyi bevásárló körúton voltam, amikor szembe találtam magamat ezzel a kötettel. Belelapozgattam, beleolvasgattam, megvegyem? ne vegyem?- gondolatok cikáztak át a fejemben.
Gyerkőcömnek eddig túlzottan nem jöttek be Bartos Erika meséi. A versei igen, de akárhányszor próbálkoztam egy Bogyó és Babócás vagy egy Anna, Peti és Gergős kötettel, nem tudtam vele lekötni addig, hogy végig tudjam neki olvasni. Végül a kosárban landolt, hátha Jézuska meghozza majd a kedvét hozzá. Aztán a Jézuskából semmi se lett, ugyanis figyelmetlen módon lazán a konyhaasztalra dobtam a szatyrokat, a könyv pedig egyenesen szembe találkozott Gyerkőcöm kíváncsi tekintetével. Mi mást tehettem volna, mesekönyv elő a szatyorból és magam is megdöbbentem, amikor Gyerkőc azonnal el is vonult az új szerzeményével. És azóta minden nap 66X mesélni kell a kötetből. :o)
A kedvenc része az, amikor apa lába megsérül, ugyanis nem olyan rég a Sürgősségin kötöttünk ki egy szem fiammal, azóta is állandóan visszamenne, a fene se érti. :o) Amint csak beüti egy picit a lábát, már jön szólni, hogy irány a kórház. :o)
Sokan nem szeretik Bartos Erika történeteit, rajzait, én a másik táborba tartozom. Szeretem a mindennapi történteket így röviden leírva, szeretem az egyszerű rajzokat, szeretem Bartos Erika munkáit. És úgy tűnik, most már Gyerkőc is velem együtt szereti. ;o)

1 megjegyzés:

  1. Az én fiaim imádják az annapetit is és a Bogyó és babócát is, meg a versesköteteit is. Én nem annyira szeretem Apg-t, de azt szeretem, hogy ők szeretik, és ezért képes vagyok milliomodjára is elolvasni ugyanazt a mesét. Máté már kívülről tudja a kedvenceit.

    VálaszTörlés