2011. november 12., szombat

Rachel Gibson: Jane vékony jégen táncol

Amikor nekikezdtem Rachel Gibson második magyarul megjelent regényének, a Jane vékony jégen táncolnak, nem is sejtettem, hogy egy szériáról van szó. Aztán apránként összeállt a kép, ugyanis a Jégbe zárt szívekben is hokis volt a főszereplő férfi, na meg fel is tűntek ismerős nevek. Egy kicsit utána olvastam ezután, mire is lehet számítani, végül Angelika blogján találtam infót a szériáról, íme. Ezek alapján még 3 kötet hátra van a sorozatból, remélem azokhoz is lesz szerencsénk magyarul.

Megjelenés: See Jane Score (2003.)
Magyarul: Jane vékony jégen táncol (2011.)
Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldalszám: 260
Ára: 2990
Az írónő oldala ITT
Bejegyzésem más regényéről:
Jégbe zárt szívek
Értékelésem: 5*
Jane 30 éves újságírónő. A magánéletében nagyon kis szende, visszafogott, senki se gondolná róla, hogy egy férfimagazinnál erotikus sorozatot vezet egy bizonyos Cicamica kalandjairól. Mindeközben új feladatot kap, tudósítania kell a Seattle Chinooks hokicsapat meccseiről.
A csapat nem fogadja nagy lelkesedéssel a nőt, próbálnak neki keresztbe tenni, de kitartó. Ráadásul szinte első pillantásra megbabonázza a csapat kapusa, Luc. A férfi első körben szürke kisegérnek tartja a nőt, aztán mikor meglátja a bocis pizsamájában már sejteni lehet, hogy piszkálódás ide vagy oda, de itt valami elindult. ...

A könyv olvasása során többször eszembe jutott Susan Elisabeth Phillips Chichago Stars szériája, ami nekem nagy kedvencem az írónőtől. Eléggé hasonló a felépítés, romantikus, néhol erotikus, csipkelődős, még a karakterek is hasonlítanak egymásra. 30-as főszereplők, a nő minden esetben törékeny, nem épp szexbomba, a férfi pedig hatalmas izompacsirta és természetesen bomlanak utána a nők, csak SEP-nél egy amerikai focicsapat tagjainak szerelembe esései vannak kötetenként elmesélve.

Ami még felötlött bennem, hogy miért van az, hogy az ilyen történetekben a nő mindig kicsinek van ábrázolva és elsőre jelentéktelen külsejűnek? A férfiak pedig miért mindig hatalmasak és a tesztoszteron megtestesítői?

Na de eltértem a tárgytól. :o)
Nagyon bejött, faltam a sorait és annyira jól esett. Lényegében 1 éjszaka alatt elolvastam. Na jó, erre lehet az is rásegített, hogy Gyerkőcömmel a sürgősségin kötöttünk ki és egész este nem mertem lehunyni a szememet. :oS
Jó volt, nagyon gyorsan lehet haladni az olvasásával, olyan kellemes és bájos, kis romantikus tingli-tangli, én nagyon szeretem az ilyen történeteket. Néha olyan jól esnek. Úgyhogy ajánlom mindenkinek, aki hasonlóan van ezzel. ;o)

2 megjegyzés: