2011. november 3., csütörtök

Az év legviccesebb könyve hamarosan a boltokban?

Vajon tényleg az év legviccesebb könyve fog megjelenni a napokban az Athenaeum Kiadónál (vagy a kiadó legviccesebb kiadott könyve ebben az évben, ki hogy akarja értelmezni)? Lehet próbát tenni, íme, ő lenne az:

Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldalszám: 416
Ára: 3990
Várható megjelenés: nov. 9.
"Jó hírünk van a magyar olvasók számára: Rejtő Jenő a messzi északon, Svédországban reinkarnálódott! Jonas Jonassonnak hívják. Ez a Jonasson pedig nekiállt, és megírta a modern, 21. századi Svejket. Fülig Jimmy szelleme összetalálkozott az egykori cseh bakával, s ennek a találkozásnak frenetikus történetfolyam lett az eredménye.
Egy svéd kisvárosban, az idősek otthonában születésnapi ünneplésre készülnek: az otthon lakóját, a százéves Allan Karlssont akarják felköszönteni - el tudnak képzelni ennél érdektelenebb kezdést? Pedig ez a ravasz Jonasson bizony így kezdi kalandregényét, hogy aztán átcsapjon egy teljesen kiszámíthatatlan és végtelenül vicces ámokfutásba, amelynek minden egyes fordulata elismerő csettintésre készteti az olvasót, és minden bekezdésben ott van legalább egy, de inkább több ütős poén. Nem hiába vásárolták meg a könyvet egy év alatt majd nyolcszázezren a kilencmilliós Svédországban, és jelentették meg több mint harminc nyelven szerte a világon"

"Több mint 1 200 000 eladott példány,
8 nyelven bestseller
…és ez még csak az író első könyve!"

"Jonas Jonasson Svédországban született 1962-ben.
Hosszú ideig mint újságíró, kommunikációs tanácsadó és televíziós producer dolgozott, majd új életet kezdett: megírta A százéves ember, aki kilépett az ablakon és eltűnt című regényét, aztán mindenét eladta, s az olasz határtól pár méterre, egy svájci kisvárosba költözött.
Jelenleg kisfiával és néhány csirkével él egy svéd szigeten.
Gőzerővel írja a második regényét."

forrás: a kiadó hírlevele

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése