2011. november 5., szombat

Karla Schneider- Claudia Carls: Cinege Mici meséje

Néha úgy érzem, hogy annyi mesét olvastam már eddigi életem során, hogy sok újdonságot már nem tudnak nekem mutatni, de Karla Schneidernek és Claudia Carlsnak sikerült. :o)
Már a könyv borítójának a megpillantásakor mosolyra húzódott a szám és nem éppen felnőttekhez méltóan, de felsóhajtottam, "Atya ég! Mi lesz ebből?". Magam előtt már láttam Gyerkőcömet a később majd megtudjátok mivel a lábán és úgy csúszkálva a havon. Persze mellettem ülve egy szem fiam szemei azonnal elkerekedtek, majd hahotázva nevetni kezdett, ahogy megértette mit is lát. Értem mindezt arra, hogy egy lány látható rajta, serpenyővel a lábain, egy rakás szoknyával és nemtudommégmivel maga köré csavarva. Később kiderült, hogy az a bizonyos nemtudommégmivel az nem más, mint egy dunna. Igen, dunna a fejére csavarva. Na de mi célból, meg egyáltalán miért is? Mindenesetre rápillantva a borítóra, majd lapozva egyet, már értünk mindent. (Azt meg kell jegyeznem, hogy Gyerkőcömmel serényen találgattuk, hogy mi is lehet az a fehér valami a fején, ő váltig állította, hogy takaró, de én egyszerűen nem tudtam elhinni. Ennyit a szülők fantáziájáról. Neki volt végülis igaza.)

Kiadó: Manó Könyvek
Megjelenés: Holly Vogeltritt (2009.)
Magyarul: Cinege Mici meséje (2011.)
Oldalszám: 32
Ára: 2490
Laposfölde királyának udvari bolondja nyugdíjba vonult. Igen kérem, nyugdíjba. Hogy eddig senki se gondolt arra, hogy az udvari bolondoknak is jár a nyugdíj? Hát akkor most tessék elképzelni! Szóval a bácsi abbahagyta az udvari bolondságot (szívből kívánom neki, hogy valahol Hawaii környékén süttesse a hasát és ne szegénységben tengődjön nyugdíjas éveiben), de a posztot valakinek be kell töltenie.
Mint ahogy a legtöbb mese alapján számítani lehet rá, 3-an tesznek próbát. 2 fiú és egy lány. Lány, mint udvari bolond? Miért is ne? 
,,Mindig kell, hogy legyen egy legelső"
- mint ahogy a könyvben is olvasható. 
Gondolom nem árulok el nagy titkot ha leírom, hogy az a lány nem más, mint Cinege Mici, a borítón is szereplő dunnás lány.

Valahogy a mesékben mindig próbálok a látható tények mögé nézni, hogy mi a tanulsága. A Cinege Mici meséjében igazán az, hogy légy az, aki vagy. Ne akarj más lenni, megjátszani magadat azért, hogy elérj valamit, egyszerűen csak add önmagadat.
Nincs szó gonosz szereplőkről, az egész mese nagyon egyszerű, nem is hosszú, esti alvásokhoz szerintem pont megfelelő. Aranyos, bájos és újdonságot nyújtott, ami úgy érzem, hogy nem is olyan könnyű dolog manapság.
Claudia Carls illusztrációi pedig nagyon vidámak, színesek, remekül kiegészítik ezt a kicsit bohókás történetet.

6 megjegyzés:

  1. Cinege Mici története szerintem az unokahugiknak is tetszene... :) Már kapható a boltokban a mesekönyv?

    VálaszTörlés
  2. ...ja, utólag rájöttem, milyen okosat kérdeztem...:D
    Szóval csak azt szerettem volna kideríteni, hogy "tesztelésre" kaptad-e a könyvet, vagy már meg is vásárolható...? :)
    Puszi

    VálaszTörlés
  3. @Katako: Már kapható. Ha rámész a linkre, akkor a kiadó oldalán keresztül is meg lehet vásárolni. ;o)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm az infót! :)
    Utólag persze bevillant nekem is, hogy esetleg a linknek köze van a vásárláshoz...de ma vhogy le vagyok lassulva... :D

    VálaszTörlés
  5. @Katako: :o) Néha én olyan lüke tudok lenni.

    VálaszTörlés