2023. szeptember 4., hétfő

Dombóvári István: Félkemény

Milyen is ez a könyv?

Először is: vicces, aranyos, kedves, szívet melengető.

Másodszor: inkább olyan, mintha egy film szövegkönyvét olvastam volna, mint egy regényt. Nincsenek benne nagy leírások, totál kidolgozott karakterek és maga a cselekmény is olyan, mint az 1*1, minden egy este alatt játszódik le.

Harmadszor: megható volt, ahogy Fecó barátai a bajban azonnal ott voltak és minden hülyeségben benne voltak, csak hogy segíthessenek a barátjuknak. Hülyeség, komikus helyzet pedig bőven volt ebben a történetben.


"Fecó, ​a jó fej, bár kissé hiú informatikus igazán szereti a feleségét. Élhetnének is boldogan holtomiglan-holtodiglan, ha az ifjú férj nem követne el egy ostoba hibát. De elköveti, ezért Erika megbántódik, elköltözik otthonról, és bejelenti, hogy válni akar. A srácnak egyetlen napja marad, hogy ráakadjon a feleségére, és meggyőzze róla, hogy nincsen vége a házasságuknak. Aznap este ugyanis Erikára élete felejthetetlen kalandja vár: egy nyereményjáték győzteseként együtt töltheti az estét, és talán az éjszakát is bálványával, a világhírű rocksztárral.

Szerencsére Fecónak nem egyedül kell végrehajtania a lehetetlennek látszó küldetést. Mellette állnak barátai: a kigyúrt szoknyavadász, Iván, a javíthatatlan álmodozó forgatókönyvíró, Ákos és az apaszerepre lelkesen készülő Gábor. Őrült versenyfutás kezdődik az idővel, miközben úgy tűnik, minden összeesküdött a négy jóbarát ellen, kőszívű recepciósok állják útjukat, unott taxisofőrök teszik ki őket a puszta közepén, zöld hajú fodrászok titkolóznak előttük, biztonsági őrök tartóztatják fel őket. Szerepet kap még a történetben néhány (jó néhány) pohár gin-tonik, egy bombanő, egy TikTok-influenszer, a város leghírhedtebb sztriptízbárja és egy flitteres fekete tanga is.

Kap-e Fecó második esélyt? Odaér-e a szülésre Gábor? Rátalál-e az igazi párjára Iván? Sikerül-e megírnia élete főművét Ákosnak? Mire a könyv végére érünk, minden kiderül! A Félkemény nagyon mai, hol szívfájdító, hol kacagtató ünneplése a szerelemnek, a barátságnak és a hűségnek."


Olvassátok el! Szórakoztató, könnyed, annyira hülyék a szereplők! 😂 De pont ezért mindvégig tövig rágod a körmödet értük, ahogy abszurdnál abszurdabb helyzetekbe kerülnek és szorítasz Fecónak, hogy sikerrel járjon. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése