2010. június 25., péntek

Meg Cabot: Locsifecsi királynő New Yorkban

"Lizzie Nichols visszatért! Rója New York utcáit, állás, lakás és a világegyetemben számára kijelölt hely után kutatva (nem feltétlenül ebben a sorrendben). Amikor nyári szerelme, Luké felajánlja, hogy költözzenek össze, Lizzie szíves örömest dobja sutba a tervét, hogy legjobb barátnőjével, Sharival béreljen egyszobás lakást egy lift nélküli házban. Beköltözik élete szerelmével Mrs. de Villiers Ötödik sugárúti pót-lakásába, ahol kapuson kívül eredeti Renoir festmény is található. Állás-ügyben azonban már nincs ilyen szerencséje. Míg Shari azonnal rátalál álmai munkahelyére, Lizzie-t egymás után érik a megalázó elutasítások. Lizzie ingyenmunkát vállal egy esküvőiruha-felújító szalonban... "

Meg Cabot egyszerűen olvastatja magát. Annyira jól ír, aranyosak a szereplői, humorosak a történetek, hogy nem lehet elsiklani a könyvtárban a még nem olvasott könyvei mellett.
Amint megláttam a Locsifecsi királynő 2. részét a gyerekrészlegen, már kaptam is utána, és kérdeztem meg Gyerkőcöt, hogy ugye nem zavarja, ha ezt kiveszem magamnak a nevében? ;o) Túlságosan nem ellenkezett, beleegyezése jeléül, elkezdte kihúzogatni a betűket jelölő papírokat a könyvek közül, és még a könyvtáros se nézett rám furán, amikor a mesekönyvekkel együtt átnyújtottam ezt is, majd pironkodva átadtam a Gyerkőc babaolvasóját. :oP

Amúgy meg, azért remélem, hogy hiába gyerekrészleg, de azért odafigyelnek arra, hogy pl. ezt a könyvet lehetőleg ne vegye ki egy 8-9 éves.

Losifecsi királynő visszatér!
Spoiler is lehet az alábbi bekezdésben!
Miután Lizzie Franciaországban összejött Luke-kal, New York-ba költöznek, ahol Luke folytatja a tanulmányait, Lizze pedig próbálja megvalósítani az álmát, ami persze így, vagy úgy, de sikerül. Munkát vállal egy menyasszonyi ruha készítő szalonban, és várja, hogy Luka megkérje a kezét. ;o) Továbbra is locsifecsi, álmodozó, de nagyon szeretnivaló 23 éves fiatal nő.
Továbbá Shari-ék élete felfordul, miután a lány szerelmes lesz másba. ...
Vége!

Tipikusan olyan regény, amit olvasol-olvasol, majd magad is megdöbbensz, hogy milyen gyorsan haladsz vele, egyszerűen nem tudod letenni.

Az első és ebben a részben is nagyon tetszettek Lizzie jegyzetei. Így pl. bár eszem ágában sincs férjez menni :oP, de köszönhetően az instrukcióiak, össze tudtam állítani, álmaim menyasszonyi ruháját. ;o)

Tartalom: *****
Borító:
*****
Megjelenés: 2009/2007
Eredeti cím: Queen of Babble in the Big City
Az első részről itt írtam.
Befejező része a Locsifecsi királynő férjhez megy.

2 megjegyzés:

  1. Én is nagyon szeretem Meg Cabot könyveit. Ez a könyv is a polcomon várja, hogy elolvassam.
    A gyerekrészleggel én is így vagyok, egy kicsit félve megyek be, hogy mit szólnak majd, de utána rájövök, hogy nincs is ott veszély. :)

    VálaszTörlés
  2. Ó, ma már gyakorlottan suhantam ki a gyerekrészlegről. ;o)

    VálaszTörlés