2010. június 25., péntek

Raana Raas: Csodaidők 2.- Kiszakadtak

"Aki a jövővel küzd, a jelent veszíti el."


Újra Csodaidők, végre eljutott hozzám is a folytatása. :o)
Mint, már említettem, tőlem mindig távol álltak az űrben játszódó regények, valahogy nehezen felfoghatóak, nehezen tudom magam elé képzelni ezt a világot, de most viszonylag elég gyorsan ráhangolódtam a történetre, és olyan nagy bajban már nem is vagyok vele. ;o)

Először is, minden elismerésem az írónőnek, mert tényleg hatalmasat alkotott, és örülök, hogy hazai.
Másodszor, mivel az első részhez képest pár év már eltelt, Judy is nagykorú lett, közelebb áll hozzám a történt, jobban megemészthető, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Úgyhogy, ha valaki egy kicsit nemistudomtetszette véleménnyel fejezte be az első kötetet, olvassa el ezt is, mert nekem tetszett. :o)

Lényegében folytatódik minden ott, ahol abba lett hagyva.
Judy, Giin és Yaan szemszögéből olvashatjuk a történteket továbbra is.
Judy nagykorú lesz, férjhez megy. Mivel nem szerelmi házasságot kötnek, ezért kezdetben nehézségeik vannak, de aztán megszeretik egymást.
Giin folytatja a harcát, küzd és egyre közeledik egy csillagközi háború rémképe, ami sajnos a végén be is következik.
Ami meg Yaant illeti. Furcsa szereplő. Nagyon hangoztatja, hogy nem szereti a családját, de néha mégis érezni lehet, hogy a szívén viseli a sorsukat. Már csak miatta is kíváncsi vagyok a folytatásra, hogy mi lesz vele.

"Judy, a fiatal, különleges tehetségű nő gyerekként került a nagytekintélyű Raas családba, egyesek szerint botrányos körülmények között. A kaveni hagyományoknak megfelelően apjának, Giinek kell férjhez adnia. Giin, a nagycsalád feje galaxis-szerte ismert üzletember és politikus. Megosztó személyiség, aki egyre szorongatottabb helyzetbe kerül a kiszakadtakkal kapcsolatban álláspontja miatt. Yaan – új nevén Paul – évekkel ezelőtt a Raas családot és ezzel a Kaven világát hagyta el, s lett kiszakadtként egy olyan hatalom magasan képzett katonája, amely régi családját is veszélyezteti. Az ogfák vöröse című első kötetben megismert szereplők baljós, világégéssel fenyegető események közepette igyekeznek elveik szerint helytállni, s ha lehet, életben maradni… A Csodaidők nagyregény; egy családé is, egy világi is. Észrevétlenül ragad magával sodró erejű cselekményével, fantasztikus lüktetésével. www.csodaidők.hu"


A regény vége nagyon szomorúra sikeredett, jó pár szereplőtől búcsúzhatunk, és most aggódhatok Judyért. ;oS

Ami meg az írónő álnevét illeti, kezd egy sejtésem lenni, ki is Raana Raas. Aztán majd kiderül, igazam volt-e. ;o)

Itt írtam az első részről.

Tartalom: *****
Borító: ****
Megjelenés: 2008.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése