2010. június 2., szerda

Stefan Niemayer: Titkos kísérletek a náci birodalomban

Nem tudok erről a dokumentumregényről mit írni, mert egyszerűen nincsenek szavak azokra a szörnyűségekre amikről szó esik benne.
A könyv egy szerzői figyelmeztetéssel kezdődik:
"Csak akkor fogjon e könyv olvasásának, ha önmagát eléggé erős idegzetű, józan és sokat kibíró embernek tartja."

Döbbenetes kísérletekről olvashatunk. Belegondolni sem akarok ennél mélyebben. ...

Én mindig azt mondom, hogy a történelmet ismerni kell és el kell fogadni, megérteni, hogy tanulni tudjunk belőle. De amikről ebben a könyvben olvastam. ... Egyszerűen nem tudom felfogni, megemészteni. ...

"A cím tökéletesen fedi a tartalmat. Elsősorban a koncentrációs táborokban végrehajtott orvosi és fizikai kísérletekről van szó, amelyek során a náci orvosok és tudósok (?) sok tízezer szerencsétlen foglyot „használtak fel”. Döbbenetes erejű dokumentum-munka."


A könyvet Nemere István írta, írói álnéven.
Nemere István 1944-ben született.
Több álnéven nagyon sok művet publikált.
forrás: wikipédia

2 megjegyzés:

  1. Úh ez akkor olyan könyv lehet mint a Dr.Mengele boncolóorvosa voltam az auschwitzi krematóriumban című olvasmány amit tavaly nyáron olvastam. Megdöbbentő történetek játszódtak le ott is :( felkavaró volt olvasni, és nagyon mély nyomokat hagyott bennem a történeteket átélt orvos naplója.

    VálaszTörlés
  2. Bár olvasni még az említett könyvet nem olvastam, de gondolom, hogy hasonló szörnyűségek szerepelhetnek abban is. :oS

    VálaszTörlés